IŞİD vurdu YPG kaçtı, jetler yetişti: Rakka son durum (11 Haziran)


Rakka son durum harita 11 Haziran 2017:
ABD destekli YPG güçleri’nin 5 Haziran’dan bu yana süren Rakka saldırısı kapsamında kentin kuzeyindeki 17. Ordu Üssü’nü ele geçiren YPG’ye IŞİD karşı saldırı düzenledi. Saldırıda tamamı YPG tarafından kontrol altına alınan üssün yarısı IŞİD kontrolüne girdi. Kuzeye doğru geri çekilen YPG’nin, ABD hava unsurlarından “acil kodlu” hava desteği sonrasında bölgeye yoğun hava saldırısı düzenlendi. Üssün güney kısımları halen IŞİD kontrolünde bulunurken, Rakka saldırısının bugünkü bölümünde de kritik gelişmeler yaşandı. 

Rakka son durum harita 11 Haziran 2017

BİR MAHALLE DAHA YPG’DE
Kente kuzey, doğu ve batı yönlerinden saldıran YPG, Rakka’nın kuzey batısında bulunan Romaniye Mahallesi‘nin kontrolünü sağladı. Saldırı öncesi ABD, bölgeye çok sayıda bombardıman düzenlerken, militanların hava saldırısı sonrasında bölgeye girdiği öğrenildi. 
Kentin kuzeydoğusunda ise Şeker fabrikası YPG tarafından ele geçirildi. Buraya yönelik ABD’nin düzenlediği fosfor bombalı saldırıda ise  onlarca sivil hayatını kaybetti.

YPG, bu saldırılarla birlikte biri kentin batısındaki dış mahalleleri Al Romaniye, Sbehiye, Hawl El Hawa ile, doğu dış mahallesi Mashalab‘ı ve kuzeyindeki şeker fabrikasını ele geçirmiş durumda. 

IŞİD SAVUNMADAN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI
IŞİD ise Rakka savunmasına dair savaşçılarının cepheden fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda mevzilerde ateş açan IŞİD savaşçılarına yer verildi. 
IŞİD kentin doğusunda YPG’nin ele geçirdiği Mashalab mahallesindeki örgüt mevzilerine yapılan saldırıdan da fotoğraflar paylaştı. 
Rakka kent merkezine yapılan hava saldırısında 7 kişi öldü

RAKKA’YA 2 GÜNDE 27 BOMBARDIMAN
ABD’nin sadece son iki günde (9-10 Haziran) kente 27 hava saldırısı düzenlediği bildirildi. bu saldırılarda yasaklı fosfor bombasının kullanımı nedeniyle kentte onlarca yangın çıktı. 
Saldırının başladığı 5 Haziran’dan bu yana 20’ye yakın IŞİD savaşçısının ve 100’e yakın sivilin öldüğü tahmin ediliyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir