Londra dev yangında ölü sayısı 30 oldu: Saldırı şüphesi var mı?


Londra’nın batısında  Latimer Road’da 14 Haziran’da 27 katlı binada çıkan yangında ölenlerin sayısının 30’a yükseldiği açıklandı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürmüş, 200 itfaiyecinin müdahale ettiği yangın sabah saatlerinde ancak söndürülebilmişti. Binada çok sayıda kişinin mahsur kaldığı, ölenlerin olduğu ve en az 50 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti. Bugün yapılan açıklamada ölü sayısının 30 olduğu ancak, artabileceği açıklandı. Yangının çıkış nedeni ise hala açıklanmadı.

İngiltere Londra’da 27 katlı bina böyle yandı.
SALDIRI ŞÜPHESİ VAR MI?

Yangının neden çıktığına ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Ancak “alt katlarda bulunan bir buzdolabının patlamış olabileceği ve ateş alan izolasyon malzemelerinin yangına neden olmuş olabileceği” iddia ediliyor. Diğer taraftan yangının tüm binayı kaplayarak içten içe yanması da kuşkulara neden oldu. 
IŞİD, 13 Haziran’da yayınladığı yeni mesajında Avrupa, Avustralya, Amerika ve Rusya‘daki “yalnız kurtları” harekete geçmeye çağırmıştı. IŞİD sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir‘e ait 24 dakikalık ses kaydında “daha önce farklı ülkelerde gerçekleştirilen saldırıların örnek alınarak bunların taklit edilebileceği” mesajı verilmişti. 

 

Yeni saldırı mesajına karşın IŞİD’in şu ana kadar yangın sabotajına dair bir eylemi bulunmuyor. Yayınlanan mesajın hemen sonrasında meydana gelen olayın bir tesadüf mü yoksa saldırı girimi olup olmadığı henüz netleşmiş değil. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir