Onlarca YPG’li öldürüldü: Rakka’da son durum harita (12 Haziran 2017)


Rakka’da son durum harita (12 Haziran 2017):
Rakka’da IŞİD, YPG mevzilerine saldırdı. İki ayrı saldırıda en az 32 YPG’linin öldürüldüğü, bazılarının da esir alındığı öğrenildi. IŞİD, Romaniye (Al-Romaniah) ilçesinde el yapımı patlayıcı ile yaptıkları saldırıda 6 YPG savaşçısını öldürdüklerini iddia etti.

32 YPG’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ, 2’Sİ IŞİD ELİNDE: Örgütün resmi duyuru ile yaptığı diğer açıklamaya göre IŞİD, Rakka’nın batı ve doğusunda yaptığı saldırılarda ise 23 YPG savaşçısının öldürüldüğünü ve 2’sinin rehin alındığını duyurdu.Dün gün içinde yaşanan çatışmalarda bölgede öldürülen YPG’li sayısı 32’yi buldu. Rakka’da güne damgasını vuran gelişmeler ise şöyle oldu.

IŞİD duyuru 23 YPG’li öldürüldü.

MASHALAB’TAN İLK GÖRÜNTÜLER: YPG, ABD hava desteği ile kentin doğusunda ele geçirdiği Mashalab mahallesinden ilk görüntüleri geçti. Videoda, sokak direnişi için evlerden evlere açılmış duvarlar ve yeraltı tünelleri dikkat çekti. 

Rakka 12 Haziran 2017
Rakka 12 Haziran 2017 

YPG kaynaklarına yakın hesaplar örgütün, Mashlab mahallesine bitişik durumda olan Sanayi sitesinin bir kısmını ele geçirdiğini ve bu bölgenin batısında bulunan Hasaywah mahallesine giriş yaptığını duyurdu. Diğer taraftan 11 Haziran’da ele geçirilen Şeker Fabrikası bölgesinden fotofraflar paylaşıldı.

RAKKA’YA YOĞUN HAVA SALDIRISI SÜRÜYOR: “Rakka Sessizce Ölüyor” adlı aktivist örgüt, ABD ve koalisyon savaş uçaklarının Rakka doğu mahallelerine yoğun hava saldırısının sürdürdüğünü duyurdu. 

Rakka’ya düzenlenen fosfor bombası saldırısı 11 Haziran 2017

Açıklamada Birleşmiş Milletler’ce yasaklı silahlar listesinde bulunan ve kullanımı “savaş suçu kapsamına giren Fosfor (yangın) bombası kullanıldığı belirtildi. Haberyirmi

BUGÜNE KADAR NE OLDU: ABD destekli YPG, 5 Haziran 2017’de Fırat’ın Gazabı (Öfkesi) adıyla Rakka kent merkezine saldırmaya başladı. Kuzey, doğu ve batı hatlarından hedef alınan Rakka’da YPG, 7 Haziran’da doğu dış mahallesi Mashalab ile batı dış mahallesi Hawi El Hawa‘yı, 9 Haziran’da Al Sabahiye, 11 Haziran’da Romaniye mahallesini ele geçirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir