Rakka’ya kimler saldırıyor: 20 örgütün hepsi YPG!


IŞİD kontrolündeki Rakka’ya Suriye Demokratik Güçleri (SDG-SDF) şemsiyesi altında saldıran grupların listesi yayınlandı. ABD’nin kurduğu SDF yapılanmasının hesabından yayınlanan (Liwa Shamal) göstergede saldırının aslında YPG tarafından düzenlendiği, Rakka’nın da YPG’ye teslim edileceğini gösteriyor. Zira tabloda SDF‘yi oluşturduğu belirtilerek yer verilen 20 örgütten 13 tanesi YPG’nin alt yapılanmasına ait örgütlerden oluşuyor. Diğerleri ise aslında hiç yok!

Rakka’ya saldıran gruplar

PKK‘nın Suriye kolu YPG ana yapılanmayı oluştururken, örgütün kadın yapılanması YPJ örgütün kadın yapılanmasını oluşturuyor. Örgüt ele geçirdiği veya geçirmeyi planladığı bölgeler  için Askeri Konsey‘ler kurduğu için “Menbiç Askeri Konseyi“, “Deyr Ez Zor Askeri Konseyi” gibi isimlerle oluşturduğu yapılanmalar da yine bu SDF çatısı altında faaliyet yürüten örgütler arasında yer bulunuyor. “QSD” olarak tabloda yer bulan örgüt ise Süriye Demokratik Güçleri‘nin Arapça okunuşu olarak yer alan YPG’nin farklı bir versiyonu.

Yine tabloda YPG’nin “alt birimi” olarak oluşturulan “Anti Terör Birliği” “Asayiş Polis Gücü” de yine listede SDF çatısı altındaki örgütler arasında yer buluyor. Tabloda yer verilen “Selçuklular Tugayı” ile “Türkmen” yapılanmasına ait örgütler ise adeta kağıt üzerinde yer bulan ancak savaşçısı olmayan örgütler olarak tabloda yer buluyor. Zira YPG‘nin hiç bir propaganda videosunda varlığı iddia edilen ne Türkmen savaşçı ne de Selçuklu Tugayı olarak adı geçen örgüt yer almadı. 
Toplam varlığı 50 bin savaşçı olarak yer verilen SDF tablosunda YPG ve ona bağlı örgütlerin savaşçılarının toplamı ise 45 bini buluyor. Haberyirmi   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir