Rejim ve Rusya’dan ABD’ye büyük şok: ABD rejim uçağını niye vurdu? (ANALİZ)


ABD Hava Gücü 18 Haziran’da bir Suriye SU-22 uçağını Tabka’da düşürdü. Gelişme Suriye ordu güçleri tarafından yapılan açıklamayla doğrulandı. Peki neden?

ABD Başkanı Donald Trump

ABD, 18 Haziran 2017’de Rus yapımı bir Su 22’yi Rakka’nın batısındaki Tabka bölgesinde vurdu. Çünkü  Rusya ve Esad’ın “harekat odasında” planladıkları savaş stratejisi, Suriye kuzeyi ve güneyinde ABD’nin yerel militan kuvvetleri kullanarak oluşturduğu ilerleme hattının önünü kesti. ABD, ya vurmaya devam edecek, ya da rejim güçlerinin ilerlemesine göz yumarak, Rakka’dan güneyini aklından çıkarmak zorunda kalacak. Çünkü Esad, ABD’nin kritik iki noktada önünü kesmiş durumda…

Suriye son durum 19 Haziran 2017
Suriye son durum harita 19 Haziran 2017 / ABD’nin cephe hattının kestiği iki nokta çerçeve içinde…

BİRİNCİ DARBE RAKKA HATTI
Rejimin Halep doğusundan güneye ve oradan da Rakka batısından güneyine doğru hızla ilerlemesi, YPG’nin Halep’e gitmesini engellemiş, Rakka güneyine inmesini de imkansız kılmıştı.
İKİNCİ ŞOK IRAK SINIRINDA
Daha güneyde ise ABD’nin Ürdün’de eğititiği militan grupların Humus kırsalı ile Irak sınırında olan ilerlemesi rejimin ani atağı ile kesilmişti. Rejim güçleri Palmira güneyinden, güney doğudaki Irak sınırında Rutba’ya ulaşmış, böylece daha güneyden ülkenin iç kesimlerine ilerlemek isteyen ABD destekli sözde muhalif yapıların önü kesilmiş oldu.

Haberyirmi, bu sürece giden yolu “3 Cephe, 3 Gizli Strateji” başlıklı analizinde ele almış ve ABD’nin cephe hattını kesen rejim unsurlarını hedef almasına ilişkin, “bunun kaçınılmaz bir son”  olduğu vurgusunu yapmıştı. Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir