Rakka’da ilk mahalle YPG’de: Son durum harita (Güncellendi)


Rakka’da bugün harita ve son durum (8 Haziran 2017): Güncellendi 
ABD hava desteği ile Rakka‘ya Fırat’ın Gazabı (Öfkesi) adıyla başlatılan operasyon kapsamında saldıran YPG, kent merkezi içinde, şehrin doğu dış mahallesi olan Mashalab semtine saldırmayaya başladı. Örgütün mahalleye girişine dair yeni görüntüler yayınlandı. 

YPG kaynaklarınca sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan videoda, YPG’li militanların kente giriş öncesi çatı ve teraslardan dürbünle sokakları izledikleri görülüyor. Görüntülerde YPG’lilerin, ABD’ye verilen koordinatlar sonrası bölgenin bombalanarak moloz yığını haline çevrilmesi ardından elini kolunu sallayarak yürüdükleri de yer alıyor. IŞİD ile çatışmayan örgüt, yoğun bombardımanla harbeye dönen noktalara bayrak çekmekle yetiniyor. 

Rakka son durum 7 Haziran 2017

YPG kaynakları Rakka doğusundaki ilk mahalle olan Mashalab semtinin düştüğünü duyurdu. Ancak bilgi bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı. Bölge kaynakları, örgütün mahalle sınırında olduğunu ve henüz semti ele geçiremediğini aktardı. 

Örgütün, kentin doğusundan yaptığı saldırıda da doğu bölgesinin ilk semti olan Hawi El Hawa‘nın batı tarafında kontrolü sağladığı bildirildi. Örgüt kaynakları önce mahalleyi gören Harkal Tepe‘sini ele geçirdiklerini ardından da mahallede kontrolün sağlandığını duyurdu. Yerel kaynaklar Harkal Tepesi’nin ele geçirildiğini doğrularken, mahallenin batı tarafının YPG’de doğusunun ise IŞİD’de olduğunu aktarıyor.

Saldırılarda iki taraftan da kayıplar olmasına karşın, IŞİD’in ciddi anlamda bir direniş gösteremediği öğrenildi. Bazı değerlendirmelere göre yoğun bombardıman bunu engellerken, bazı değerlendirmelere göre IŞİD, asıl direnişi daha iç noktalarda gösterecek.


ABD UÇAKLARIYLA ÇÖLDE KUĞU DANSI
Çatılara çıkıp terastan gözlem yapan YPG’li militanlar ardından tabletleri açıp, bombalanacak noktaların koordinatlarını Google Maps’tan alarak ABD’li subaylara telsizle bildiriyor. Binalar ve beldeler hava saldırılarıyla moloz yığınına dönerken, örgüt hiç savaşmadan yürüyerek ilerliyor. Anti emperyalist PKK’nın “Özgürlük savaşçıları” adeta ABD uçaklarıyla çölde kuğu dansı yapıyor. 

Üç koldan saldırıya uğrayan Rakka‘ya kuzey hattından yapılan saldırılar ise 17 Ordu Üssü hattından gerçekleştiriliyor. ABD bombardıman uçakları üssün kuzey bölümlerini yoğun bombardımana tabi tutarken, YPG’li militanların da kuzey hattından kent sınırlarına giriş yapmaya çalıştığı öğrenildi. YPG, 2 Haziran şafak vakti kent merkezine yönelik saldırılara başladığını duyurmuştuHaberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir