Şiiler ilerliyor: Irak Musul son durum haritası (8 Haziran 2017)


Musul batısında ilerleyen Irak ordu güçleri ve Şii milisler, Musul kent merkezine 125 kilometre batısında Suriye sınırının Irak sınırı ile birleştiği alanlarda ilerliyor. 

Musul son durum: Musul 125 kilometre batısı, Suriye sınırına yakın El Baaj bölgesi.

ABD hava unsurlarının da bombardımanla destek verdiği saldırılar kapsamında sınıra 40 kilometre mesafede bulunan El Baaj beldesi birleşik güçlerin kontrolüne geçti. Musul’un başkenti olduğu Ninowa eyaletine bağlı alanda ilerleyen birleşik Şii güçler, sınıra sıfır noktada bulunan Tel Safuq bölgesini de ele geçirdi.

Irak son durum harita -Musul son durnum
Irak son durum harita: Musul batısında son 1 ayda ele geçirilen yerler (Siyah çerçeve içinde)

Şii birleşik güçleri Telafer batısında kalan alanlarda Suriye sınırına 30 Mayıs’ta ulaşmıştı. Sınır hattında güneye doğru ilerleyen ordu ve Şii birlikleri, yer yer en doğuda 27 kilometre kadar güneye, daha batıda 74 kilometre Irak güney kesimlerine inmeyi başardı. 

Saldırıların sürdüğü alanların çöl ve kıraç alanlar olması ise buradaki güçlerin hızla güneye inmesini kolaylaştırıyor. 
Harita üzerinde sağ tarafta yer verdiğimiz ok işaretinin uç kısmı olan Hamdaniye IŞİD’in bölgede kalan tek direnç noktasını oluşturuyordu. Hamdaniye‘nin ordu unsurlarının eline geçmesi ile birlikte, bu ilerleyişin çok daha hızlanması bekleniyor. Haberyirmi


SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir