Rejim uçakları YPG’yi vurdu: Halep’te son durum (8 Haziran 2017)


Suriye savaş uçakları, rejim güçlerinin Halep doğu hattından Tabka‘ya doğru ilerlemesi ardından, rejimin ilerleme hattındaki bazı noktaları ele geçirmeye çalışan YPG‘yi vurdu.
Rejim uçakları YPG’yi vurdu. (Foto: Arşiv)
Suriye savaş uçakları, bugün gün boyunca Rakka’nın batı kırsalına çok sayıda hava saldırısı düzenledi.
Rejim uçakları Maskanah güneyinde Ebu Asi’yi ele geçiren YPG’yi vurdu.
Onlarca hava saldırısıyla Meskene-Tabka hattındaki IŞİD hedeflerini bombalayan savaş uçaklarının, Suriye Demokratik Güçleri şemsiyesi altında bölgede bulunan YPG mevzilerini de hedef aldığı bildirildi. YPG kaynakları Ebu Asi köyünün ön mevzilerinde bulunan mevzilerin vurulduğunu aktardı. 
YPG, rejmin Halep’e bağlı Maskanah güneyinde Rakka kırsalına hızla ilerlemesi karşısında Tabka‘nın batısına yönelmiş ve rejimin ilerleme hattındaki bazı alanları ele geçirmek için saldırı başlatmıştı. Örgüt, son olarak Tabka batısında, Rakka kırsalının, Haleb kırsalına yakın bölgesinde yer alan Ebu Asi köyünü ele geçirmişti. 
YPG ile bölgede işbirliği ve ortaklık yapan rejim, buna karşın YPG‘den önce mevzileri ele geçirmek istiyor. Ancak IŞİD ve “isyancı muhalifler” varken YPG ile üçüncü bir mevzi açmaktan da kaçınıyor.   
Özde birbirine düşman olan iki unsurun kanlı hesaplaşmasının ise “IŞİD muhaliflerden sonra” başlaması bekleniyor. Bu durumda rejimin YPG’yi vurması halinde ise ABD’nin Suriye rejimini direkt hedef alabileceği ya da belirlenen bölgelere rejime karşı uçuş yasağı getirebileceği konuşuluyor. Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir