Suriye’de sular ısınıyor: Rakka’da rejim ve YPG savaşı başladı


Rakka son durum harita 19 Haziran 2017:
Rakka güneyinde Esad’a bağlı rejim güçleri ile ABD destekli YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rejimin Halep doğusunda, güneye doğru ilerleyerek Tabka bölgesine oradan da Rakka güneyine kadar ilerlemesi Suriye’deki savaşın hem seyrini değiştirdi, hem de tansiyonu yükseltti. 

5 Kasım’da Rakka kırsalına yönelik saldırı başlattıktan sonra, 6 Haziran’dan bu yana ise Rakka kent merkezine saldıran YPG, dikkatini daha güneye vermeye başladı.
Rakka’ya kuzey, doğu ve batı hatlarından saldıran ve 6 Haziran’dan bu yana 12 mahalleyi ele geçiren YPG, rejimin Rakka güneyine kadar sokulmasıyla birlikte gücünü rejimin ilerleme hattında bulunan Tabka doğusuna kaydırıyor. Bölge kaynakları Tabka askeri üssünün güney doğusundaki Rasafa Kasabası civarında rejim güçleri ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını rapor etti. 

Suriye son durum harita 19 Haziran 2017
Suriye son durum harita 19 Haziran 2017

Rejim güçlerinin bölgede hızla ilerlemesi ardından, ABD hava unsurları da dün (18 Haziran) rejime bağlı Rus yapımı Su 22 tipi savaş uçağını hedef alarak düşürmüştü. 
Ancak tansiyonun sürdüğü bölgede çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rejim ve YPG arasındaki çatışmaların Rakka’ya yönelik bugünkü saldırıları durma noktasına getirdiği görüldü. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir