YPG’ye Rakka’da şok: Son durum harita (11 Temmuz 2017)


Rakka son durum harita (11 Temmuz 2017): 
Rakka’da süren savaşın bugünkü bölümünde YPG büyük şok yaşadı. Rakka doğusundaki surlar bölgesine saldıran YPG, IŞİD bombalı araç saldırıları ve güçlü direnişiyle karşılaştı. 
ABD hava bombardımanı sonrası bu alanlarda bayrak dikmeyi uman YPG, IŞİD’in saldırısıyla girdiği sur bölgesinin tamamından geri çekilmek zorunda kaldı. Doğruluğu teyid edilemeyen raporlara göre saldırılarda YPG’deki ölü ve yaralı sayısı 150’yi buldu. Ancak kayıp sayısına ilişkin iki taraftan da açıklama ya da doğrulama gelmiş değil. IŞİD’in bölgede 3 bombalı araçla saldırdığı ve çok sayıda kaybın olduğu bildirildi. 

Rakka son durum harita 12 Temmuz 2017
Rakka son durum harita 11 Temmuz 2017 – YPG, “Kırımızı “patlağın” olduğu noktada püskürtüldü.

Eski surlar bölgesinde süren çatışmalarda 1 ABD’li ve 1 İngiliz asker de öldürüldü. Gelişme YPG tarafından da doğrulandı. Örgüt yaptığı açıklamada ölen ABD’linin Robert Grodt olduğunu doğruladı. Rakka doğusunda “surlar bölgesinde” öldürülen Grodt’un “gönüllü” olarak YPG’ye katılan ABD askeri olduğu bildirildi. Ölen İngiliz’in de Luke Retter olduğu açıklandı.

 ABD'li Robert Grodt
Robert Grodt
İngiliz Luke Rutter

Burj Rakka (Rakka Kalesi) olarak adı geçen Eski Rakka bölgesinde süren çatışmalarda surların iç kesimlerinden dumanlar yükseldiği gözlendi. 

Rakka doğusundaki Burj Rakka (Rakka Kalesi) bölgesi… Surların içinde dumanlar yükseliyor. (11 Temmuz 2017) 

Burj Rakka (Rakka Kalesi) olarak adı geçen Eski Rakka bölgesinde süren çatışmalarda surların iç kesimlerinden dumanlar yükseldiği gözlendi.

Diğer taraftan YPG kaynakları, Batani mahallesinin batı bitişiğinde bulunan Rawda bölgesinde örgütün ilerlediğini duyurdu. Buradaki çatışmalarda 27 IŞİD üyesinin öldürüldüğü iddia edildi.
Rakka son durum harita: Ele geçirilen Ukayrishah köyü
ABD güçlerinin hava saldırılarıyla bombaladığı Rakka’nın güneydoğusunda da kritik gelişmeler yaşandı. Rakka kent merkezinin 15 kilometre güneydoğusunda bulunan Ukayrishah köyüne yönelik iki gün süren ağır bombardıman sonrası, YPG’nin köye bayrak diktiği bildirildi. Örgüt köyü ele geçirdiğine dair görüntüler yayınladı. 

Köy, rejimin doğuda Deyr Ez Zor ilerleme hattının önünü kesebilmek için kritik öneme sahipti. Zira YPG, bu noktadan da güneye inerek, rejimin kendisinden önce Deyr Ez Zor’a ulaşmasını önelemek istiyor. ABD harekat odasında hazırlanan planlamaya göre YPG Rakka kuşatmasını sürdürürken, diğer taraftan Rakka güneyden Deyr Ez Zor’a doğru inerek Deyr Ez Zor’u da hede alacak. Haberyirmi 


ANAHTAR KELİMELER: Rakka son durum, rakkada son durum, rakka son durum harita, rakka son durum haritası, rakka son durum ypg, ypg, rakka son durum, IŞİD rakka son durum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir