Hizbullah, Lübnan sınırında Nusra’ya saldırı başlattı


Lübnanlı Şii Hizbullah güçleri ile Suriye ordu birlikleri, Suriye-Lübnan sınırındaki Nura Cephesi’ne karşı bugün bir geniş çaplı saldırı başlattılar.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı destekleyen iki gücün oluşturduğu askeri ittifak içinden bir komutan, Reuters’e verdiği bilgide, Lübnan’ın Arsal kenti çevresinde bulunan Jarud Arsal bölgesinde ve batı Suriye’deki Kalamun dağlarında, adını Şam’ın Fehi Cephesi (Cephetül Şam) olarak değiştiren Nusra’yı hedeflediklerini söyledi.
Suriye ile Lübnan arasındaki Jarud Arsal adlı kurak bölgede aynı zamanda IŞİD de bulunuyor. Buraya yakın kamplarda birkaç bin Suriyeli mülteci barınıyor.
Lübnan ordusundan bir kaynak da yaptığı açıklamada ordunun savunma pozisyonunda olduğunu ve saldırıya uğramadıkları takdirde ateş açmayacaklarını söyledi.
Bir Lübnan askeri kaynağı operasyondan önce yaptığı açıklamada, Arsal çevresinde konuşlanan birliklerin kaçan militanların Lübnan’a girmesine engel olacağını söylemişti.
Esad yanlısı komutan da Lübnan birliklerinin bugün başlayan saldırıya katılmadığını söyledi.
El Kaide’nin Suriye iç savaşında yer alan resmi kanadı olan Nusra Cephesi, geçen yıl el Kaide ile bağlarını kestiğini belirtmiş, adını Şam’ın Fehi Cephesi (Cephetül Şam) olarak değiştirmişti. Grup daha sonra da için de farklı grupları barındıran Heyet’i Tahrir-i Şam çatısı altına girdiğini belirtip kendisini lağvettiğini açıklamıştı. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir