PKK, Ermenistan’da 13 yeni kamp kurdu!


Ermenistan, PKK’ya Vardenes bölgesinde, PJAK’a ise Karabağ bölgesinde 12 yeni kamp kurdurdu. Kamplar Türkiye, Azerbaycan ve İran’a karşı eylemlerin “kuzey üssü” olacak

İddia “Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği” (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey’in. Gülbey, ellerinde iddiaya ilişkin video görüntülerinin bulunduğunu belirterek, Ermenistan’ın Ortadoğu’daki konjonktürü fırsat bilerek, bölgedeki “azılı düşmanları” Türkiye, Azerbaycan ve İran’a karşı yeni hamlelerinin bir parçası olarak ülkeye yeni “terör kampları” kurdurduğunu belirtiyor. Buna göre PKK ve onun İran uzantısı PJAK ve Suriye kanadı YPG’ye ait ülkede bulunan kampların detayla şöyle:

VARDENES KAMPINA YERLEŞTİLER
PKK: Örgüt Ermenistan’ın Sevan gölü bölgesinde bulunan Vardenes kampına yerleştirildi. Kamp, Azerilere karşı kuruldu. 2016 Nisan ayında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarda Karabağ’da savaşsınlar diye Suriye’den gelen 400 kişilik PKK/PYD/YPG örgüt üyeleri kampa yerleşti. 400 kişilik grubun 150’si  Suriyeli Ermeni, 250’si Suriye, Türkiye, İran ve Irak Kürtlerinden oluşuyor. Grup, Türkiye Ağrı Tendürek üzerinden geçerek Ermenistan Sevan gölü bölgesindeki Vardenes kampındaki 80 örgüt üyesiyle buluşarak kampa yerleştil. 

PEJAK/PKK: Bir diğer kamp noktası ise Karadağ bölgesi… Ermenistan tarafından işgal edilen, resmi statüde Azerbaycan’a ait olmasına karşın, fiili durumda Ermenistan’ın kontrolünde bulunan Karadağ bölgesinde bölgede 12 ayrı kampı mevcut.

AĞRI-ERMENİSTAN HATTI KULLANILIYOR 
Türkiye’den geçişlerine örgütün içerisinde Ermeni asıllı kişilere ait olan Ağrı Kartalları isimli birliğin Livan Karadağ, Hemaran Kervaçiyan ve Servet Bagopşin isimli üç üyesi, Ağrı’dan Ermenistan’a geçen gruba kılavuzluk ettiler. Bu terör grubunun Ermenistan’dan Karabağ’a gidiş video görüntüleri elimizde yakında kamuoyu ile paylaşacağız. 

Ermenisan, PKK ve uzantılarını Türkiye ve Azerbaycan’a karşı koz olarak kullanırken, PKK için bu üsler, “Büyük Kürdistan‘ın” kuzey cephesi anlamına geliyor. 
Türkiye, İran, Irak ve Suriye sınırlarını içine alan “Büyük Kürdistan” için silahlı mücadele veren örgüt, bugüne kadar Suriye ve Irak kuzeyinin büyük bölümünde kontrolü sağlarken, İran ve Türkiye topraklarının işgali için Ermenistan hattı kritik öneme sahip. Örgüt bu hat üzerinden İran uzantısı PJAK eliyle İran’da, PKK eliyle de Türkiye’de eylemlerini yoğunlaştırmayı planlıyor. Ajanslar/HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir