Rejim, 50 kilometre birden ilerledi: Rakka son durum harita (23 Temmuz 2017)


Suriye Rakka son durum harita (23 Temmuz 2017):

Rejim güçleri Rakka vilayet sınırları içinde ilerlemeyi sürdürüyor. Rakka güneyinde, doğuya doğru ilerleyen rejim güçleri, geçen hafta YPG’nin IŞİD’ten ele geçirdiği Ukayrisah köyünü de ele geçirdi. Rejim kuvvetlerinin, son 6 günde 47 kilometre ilerlediği görüldü.
Suriye Rakka son durum harita (22 Temmuz 2016)
Suriye Rakka son durum harita (23 Temmuz 2016): Sarı: YPG Kırmızı: Rejim Siyah: IŞİD 

Rejime bağlı Kaplan Kuvvetleri ile Cumhuriyet Muhafızları‘nın, Rus ve Rejim savaş uçakları desteği ile sürdürdüğü saldırılarda Suriye ordusu hızlı ilerleyişini sürdürdü. 
Daha güneyden kuzeye yönelik saldırılarda Suhne hattına birkaç kilometre mesafeye kadar yakalaşan Esad güçleri, ülkenin kuzeyinde ise Rakka’nın güneyinden doğuya doğru ilerliyor. Bu noktalarda Ukaysirah, Sabkhawi ve El Kadir köylerinin de aralarında olduğu çok sayıda köy rejim güçlerinin kontrolüne girdi.
Gelininen noktada, YPG’nin Rakka güneyinin rejim güçleri tarafından kapatıldığı görülüyor. Eğer rejim güçleri, daha doğuya ilerlemeyi başarır ve Deyr Ez Zor sınırlarına varabilirse, bu YPG/PKK Kürt bölgesinin kuzeyideki sınırlarını da belirleyecek kritik bir gelişme olabilir. Haberyirmi


SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir