YPG duyurdu: Evet saldırıları askıya aldık!


ABD destekli YPG, Rakka’ya yönelik saldırıların bazı cephelerde “askıya alındığı”, bazı noktalarda ise “yavaşladığı” yönündeki iddiaları kabul etti.

Şehrin doğu ve batı cephesinde yoğun hava saldırılarıyla ilerlemeye çalışan YPG’nin ağır kayıplar nedeniyle bazı noktalarda saldırıları “askıya aldığı”, bazı noktalarda “yavaşladığı” iddia edildi. ABD hava saldırılarıyla ilerlemeye çalışan örgüt için yeni bir saldırı planı üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

BAZI NOKTALARDA DURDU
Kürdistan’a 24, (K24) bir SDF’li’nin (YPG), “Şehrin bazı bölgelerinde geçtiğimiz hafta bu yana yapılan operasyonlar durduruldu, ancak savaşmaya devam ediyoruz. Daha büyük bir savaşa hazırlanıyoruz. Yoldaşlarımız en şiddetli kavgaya hazırlanırken batı yakasındaki saldırılar durdu. Doğu tarafında, yoldaşlarımız yavaş yavaş ilerliyor ve düşmanla çatışmalar sürüyor” ifadelerine yer verdi.
Haberde, “Şehrin batısında ve güneyindeki eski yerleşim yerleri olan Haşam Bin Abdülaalek ve Rawda mahallelerinde, ABD merkezli koalisyon hava saldırısı eşliğinde şehir savaşı yaşandığı, daha güçlü bir saldırı için planlamalar yapıldığına yer verildi.
5 Haziran’da başlayan Rakka saldırısı kapsamında ABD unsurları doğu ve batı cephelerinde toplam 8 mahalleyi ele geçirdiklerini duyurmuştu.
YPG’nin, geçen hafta, bombalı araç saldırıları nedeniyle Rakka doğusundaki saldırıları “askıya aldığı” iddia edilmiş, ancak YPG, bu ididayı yalanlamıştı. Yalanlamaya karşın, haritalarda YPG’nin Sur bölgesindeki alanlarda geri çekildiği gözlenmişti. YPG, Rakka doğusundaki saldırı girişimlerinde IŞİD tarafından püskürtülürken, batıda ilerlemeye devam ediyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir