“Banyas kasabından” YPG ile Lazkiye zirvesi!


SURİYE, Lazkiye (HABERYİRMİ) – 2013 yılında iki katliamdaki rolünden ötürü eylemciler tarafından “Baniyas Kasabı” olarak adlandırılan Suriye Ulusal Direniş lideri Mihraç Ural, SDF bağlantılı Suriye Demokratik Konseyi üyeleri ile Lazkiye’de bir araya geldi.

Suriye Ulusal Direniş lideri Mihraç Ural

Daha önce (2016) öldürüldüğü ileri sürülen Ural, Suriye iç savaşında Esad rejimine hizmet eden milis güçlerin komutanlarından ve Hatay Reyhanlı’da 2013’te düzenlenen bombalı saldırının sanığı olarak biliniyor. Esad rejimine hizmet eden milislerin (Şebbiha) komutanı Ural, Suriye’nin Türkiye’ye sınır Lazkiye vilayetinde, Hatay’ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki faaliyetleriyle biliniyor.

Gerek Ural’a bağlı milislerin gerek diğer rejim güçlerinin Türkmendağı’ndaki muhaliflere saldırıları Rusya’nın 30 Eylül 2015’te iç savaşa katılmasından sonra hava desteği avantajıyla tırmanmıştı. Türkmendağı mıntıkasına büyük ölçüde Türkmen gruplardan oluşan silahlı muhalif gruplar hakimken, denge rejim güçleri lehine dönmüştü.
.Hatay’ın Yayladağı sınır kapısının karşısında Keseb ve deniz kıyısındaki Basit köylerinin bulunduğu ovalık alan, Ural’ın elebaşı olduğu Suriye Direniş Örgütü’nün (Mukaveme Suriye) hakimiyetinde.
YPG İLE KENETLENDİ
1956 Antakya doğumlu olan Ural, yasa dışı örgüt faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğu Türkiye’den 1982’de Suriye’ye firar etmişti.
Halen Lazkiye’de olan Ural’ın YPG ile İdlib buluşması önemli. Türkiye’de tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’la birlikte çekilmiş fotoğrafı arkada görülen Ural ve YPG’lilerin el ele verip kenetlenmesi ise “İdlib” için yeni bir işbirliğinin işareti olarak okunabilir. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir