Baş döndüren diplomasi: İdlib ve Telafer pazarlığı!


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında farklı dış politika konularına ilişkin soruları yanıtladı. Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarının ortak noktası ise “İdlib pazarlığı” üzerine kurulu görünüyor. 

TRT Haber canlı yayınında konuşan Çavuşoğlu, “İdlib konusunda müzakereler sürüyor; İran Genelkurmay Başkanı’ndan sonra Rus Genelkurmay Başkanı da Türkiye’ye geliyor” ifadelerini kullandı. 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın davetlisi olarak Türkiye’ye geldiği belirtilen Muhammed Bakıri, dün Genelkurmay Karargahı’nda resmi törenle karşılanarak Akar ile görüşmüştü. Bakiri bugün de Erdoğan’la buluştu. Elbette görüşmelerin ana ekseni Telafer’e yapılacak saldırının detayları….
Ayrıca İdlib konusu da bu görüşmelerin öznesi durumunda. Erdoğan’ın 21 Ağustos’ta da Ürdün’e giderek aynı konuları ele alacak olması sıkı bir müzakere süreücinin olduğunu gösteriyor.
Değerlendirmelere göre PKK/YPG ile Şii Haşdi Şabi arasında tercih yapmak durumunda bırakılan Türkiye, son İran Genelkurmay Başkanı ziyareti ile birlikte tercihini Şii Haşdi Şabi’den yana kullanmış gibi görünüyor. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir