Hama ve Humus’ta finale doğru: Son durum harita (22 Ağustos 2017)


SURİYE, (Hama-Humus (HABERYİRMİ) – Suriye rejim ordusu Hama ve Humus kentlerinin doğusunda kuşatma altına aldığı geniş alanları, “kuşat-parçala” stratejisiyle hızla ele geçiriyor. 

Rejime bağlı “DEAŞ Avcıları” adlı Dürzi yapı, Humus doğusundaki Huvaysisi ele geçirdi.

Hama-Humus doğusunda kuşatma bölgesi oluşturan rejim güçleri, Suhne kuzey-güney hattındaki rejim unsurlarını da birleştirerek kuşatma alanını iki parçaya böldü. Humus’un 79 kilometre doğusundaki Huvaysis beldesi de rejim kontrolüne girdi.

Suriye son durum harita 22 Ağustos 2017
Harita: Hama Humus doğusunu kuşatan rejim, kuşattığı alanları ele geçiriyor. Suriye son durum harita 22 Ağustos 2017 

Tedmur kentini ele geçirdikten sonra 12 Ağustos’ta IŞİD’in Suriye doğusundaki son savunma hattı konumunda bulunan Suhne beldesini ele geçiren rejim ordusu, bu hattın batısında kalan kırsal bölgelerde ilerliyor. 

Suriye Çölü, Humusu ve Al-Suhne çöllerinde ve Salamiyah kentinin kırsal bölgelerinde rejim kuvvetleri saldırılarını sürdürüyor.

Kuşatma alanlarının doğusundaki hatta Sukhnah şehrinin 10 km kuzeydoğusunda birçok nokta/tepe ele geçirdi. Bu alanlarda SAO Kaplan Birlikleri Al Quwayr, Al Latum, Dahr al Matlah, Al-Latoum and Al-Qour and Daher Maqlaa köylerini kontrol altına aldı.

Kuşatma alanının batı tarafında ise Rejim ordusuna bağlı paramiliter örgütlerden “DEAŞ Avcıları” adlı yapılanma Huwaysis‘i ele geçirdi. Uqayribat bölgesinde kuşatmaya aldı. Humus doğu kırsalındaki bu alanlarda Wadi Rukheima, Wadi Shuyukh, Sawanat al-Hasu, Wadi Shifa, Wadi Awabd, Tallul al-Awaid ve Eidiyah bölgeleri rejim güçlerinin kontrolüne girdi. 

Suhne kuzey hattı. SAO Kaplan Birlikleri mevzilerinden yayınlanan video/ YOUTUBE / 22 Ağustos 2017

Tedmur ve Suhne’nin rejim güçlerinin kontrolüne girmesi ardından IŞİD’in bölgede tutunabileceği bir nokta kalmamıştı. Kuşatma çemberinin btısında Humus doğusundaki rejim noktalarına tutunmaya çalışan IŞİD, bu hatta hedef aldığı rejim güçlerine dair fotoğraflar paylaştı. 


Haberyirmi, 15 Ağustos’ta yayınladığı harita, bölgedeki son durum göstermiş, rejim güçlerinin ilerleyişine dikkat çekmişti. Değerlendirmelere ve saldırıların seyrine göre, ordu unsurları, Hama ve Humus doğu hattından başlayarak, Suhne kuzeyine denk gelen koridora kadar olan tüm alanı, “parçalı kuşatma saldırıları” ile ele geçirmeyi bu hat üzerinden Deyr Ez Zor’a gitmeyi amaçlıyor. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir