IŞİD’in Türk bombacıları YPG’yi vurdu: 40 ölü


Rakka son durum 4 Ağustos 2017:

SURİYE, Rakka — Rakka’nın güneydoğusunda ki El-Hal Pazarı’nın 300 metre kuzeybatısında SDG/YPG birliklerine yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendi. 

IŞİD, gece geç saatlerde sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda saldırıda “40 SDG/YPG militanının öldürüldüğünü” duyurdu. 

Aynı açıklamada çok sayıda aracın imha edildiği ve militanlardan yaralıların da olduğuna yer verildi. 

FOTO: Hal Pazarı saldırısı. 3 Ağustos 2017 – patlama anı – AMAK propaganda videosu ekran görüntüsü.
FOTO: Hal Pazarı saldırısı. Sağda bombalı araç, yukarıda, aracın infilak ettirildiği YPG/SDG noktası
AMAK tarafından yapılan açıklamada, YPG’nin 4 noktasına “operasyon yapıldığı” saldırıları biri “Abu Talha” künyeli Türk, diğer ikisi Azeri kökenli Türk olmak üzere 3 bombacının düzenlendiğini duyurdu. Saldırı anlarına dair fotoğraflar paylaşıldı. 

Saldırıyı güneydoğu Hal pazarı noktasını insansız hava aracıyla (İHA) havadan kaydeden IŞİD’in yayınladığı video görüntülerinde ise SDG/YPG‘lilerin toplanma noktası olarak kullandığı bir ev ve önünde bulunan unsurlar görülüyor. Bombalı araç, hızlı biçimde yol alarak açılan ateşe karşın evin hemen yakınına kadar sokulup infilak ettiriliyor. Şiddetli patlama anı da görüntüler de yer alıyor.


IŞİD tarafından konuya ilişkin yapılan ikinci açıklamada da El Raşid Mahallesi‘ndeki saldırı için hazırlıkların iki gün sürdüğüne yer verildi. Patlamada 1 Hummer ve 2 aracın yanısıra bir toplantı noktasının tamamen imha edildiği iddia edildi.
Rakka’ya yönelik saldırı, PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin ABD desteği ile 5 Haziran’dan bu yana sürüyor. Örgüt Rakka saldırısında Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında saldırılarını sürdürüyor.

SDG, Türkiye’nin ABD’ye tepkisi nedeniyle ABD tarafından çoğu kağıt üzerinde yer alan 13 grubun 2 Nisan 2016’da imzalanan protokolle oluşturulan bir yapılanmaydı. Haberyirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir