Myanmar’da flaş gelişme: 24 karakola eş zamanlı saldırı, onlarca ölü!


MYANMAR-BURMA, Arakan (HABERYİRMİ) – Müslümanların diri diri yakıldığı Myanmar’ın (Burma) Arakan kentinde devlet resmi polis karakolları saldırıya uğradı. Sabah saatlerinde başlayan saldırıda aynı anda eş zamanlı olarak 24 polis karakolu basıldı. Baskınlarda çok sayıda polisin öldüğü bildiriliyor.
Arakan eyaletinde geçen yıl ekim ayında polis kontrol noktalarına düzenlenen ve 9 polisin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Myanmar ordusunun başlattığı operasyonlar, Müslüman azınlığı büyük şiddet dalgasına maruz bırakmıştı. Operasyonlar nedeniyle 90 binden fazla Arakanlı Müslüman yurtlarını terk etmek zorunda kalmıştı. Rohingya azınlığın temsilcileri, operasyonlarda bugüne kadar yaklaşık 400 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor. 

BM, bölgede yaşananları aydınlığa kavuşturmak üzere kendi araştırma komisyonunu görevlendirmiş ancak Myanmar hükümeti komisyon üyelerinin bölgeye erişimini engellemişti. Annan öncülüğünde Suu Çii’nin desteğiyle oluşturulan Arakan Danışma Komisyonunun hükümete sunduğu tavsiye raporu dün kamuoyuna açıklanmıştı.

HARİTA: Arakan, Myanmar’ın (Burma) batı kıyısındaki eyaleti konumunda. / Google Map

Myanmar, resmî adıyla Myanmar Birliği Cumhuriyeti ve ayrıca bilinen adlarıyla Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya’da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir