Rusya, Rejim ve ABD: Birlikte bombalıyor!


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – Suriye’de rejim ve Rus saldırılarına ABD de eklendi. Rejim kuvvetleri, kent merkezinde kuşatma latında tutulan Deyr ez Zor’a YPG’den önce ulaşmak için saldırılarını yoğunlaştırırken, ABD ise Ürdün’de eğiterek, Suriye güneyinden kuzeydoğusuna taşımak istediği “muhaliflere” alan açmanın peşinde. 

Suriye rejim kuvvetleri, Panorama bölgesinin güneybatısı Deir Ezzor şehrinin eteklerini Salı günü bombaladı. Rus Hav Kuvvetleri’ne bağlı uçakların da katıldığı bombardımanda 130 numaralı tugayın batı kırsalında çeşitli hedeflerin vurulduğu öğrenildi. 
Suriye merkezli haber ağı Qasioun‘un bildirdiğine göre  salı günü ABD’nin başını çektiği koalisyon uçakları da Deyr ez Zor  bölgesi ve daha güneyindeki alanlara çok sayıda hava saldırısı düzenledi.
Ebu Hamam ve Kashisha köylerini ve Al-Ömar petrol sahası, Ebu Kamal şehrindeki Senaa, Hajana bölgeleri, Sabeen caddesini ve Mayadin şehirindeki Al-Nady caddesi bomlanan noktalar arasında yer aldı. Saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu ancak sayılarının netleşmediği bildirildi.
Hizbullah Lübnan merkezli Al-Manar kanalı da, ABD’nin Mayadin şehrinde Deir Ezzor’un güneydoğusundaki bir hastaneyi bombaladığını duyurdu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir