Sınırda kanlı savaş: 100’den fazla ölü: Suriye son durum (10 Ağustos 2017)


SURİYE, Humus (HABERYİRMİ) – Humus doğu kırsalında, Irak sınırına 37 kilometre uzaklıkta bulunan Humaymah bölgesinde IŞİD ve rejim güçleri arasında çıkan çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda ölünün olduğu bildirildi.

Ölen Hizbullah üyelerinden bazılarının fotoğrafları

Bölgedeki hareketlilik, 9 Ağustos sabah saatlerinde IŞİD’in Humus doğu kırsalında bulunan Humaymah beldesindeki rejim unsurlarına “3 koldan” saldırı başlattığının duyurmasıyla yaşandı.

Harita: Humaymah Deyr Ez Zor’a bağlı. Kentin güneyinde Humus’un doğusunda.

İlk saldırılarda 10 Afgan, 9’u Hizbullah üyesi en az 40 militanın öldüğü bildirildi.  
IŞİD, yaptığı resmi duyurusunda günboyu süren “saldırılarda en az 80 Şii militanın öldürüldüğünü” iddia etti. 

Ölen Hizbullah üyelerinden bazılarının fotoğrafları

AMAK tarafından yayınlanan duyuruda, “5 tank, 1 BMP, 5 nakliye aracı ve 2 4×4 65 mm topun imha edildiği, rejim unsurlarını hedef alan çok yönlü baskında 80 kişinin öldürüldüğüne yer verildi.

Ölen IŞİD üyelerinden bazılarının fotoğrafları

Diğer taraftan IŞİD atağına yanıt veren rejim güçleri de bazı bombalı araçların, hedefine ulaşmadan etkisiz hale getirdiğini, bu araçlarla birlikte bazı IŞİD üyelerinin öldürüldüğünü açıkladı. Çatışmalarda her iki taraftan da 100’den fazla savaşçının öldüğü bildirildi.

Öte yandan Rejime yakın Al Masdar News, Hama doğusundaki Rus hava saldırında 30 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü 10 aracın da imha edildiğini duyurdu.

IŞİD, 7 Ağustos’ta Humaymah‘ın bulunduğu sınır hattının Irak tarafında Tanf sınırkapısı hattında bulunan Irak ordusuna bağlı Şii unsurların kontrol noktalarının hedef almış ve 68 Şii militan öldürülmüştü. Saldırı sonrası Ürdün’den IŞİD’i vurmak için kalkan ABD uçakları ise 8 Ağustos’ta bölgeyi vurmuş, saldırıda 40 Şii militanın “yanlışlıkla vurulduğu” ortaya çıkmıştıHABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir