Suhne’de şehir savaşı başladı (2 Ağustos 2017)


Suriye son durum harita 2 Ağustos 2017:
SURİYE/SUHNESuriye Arap Ordusu‘na bağlı rejim güçlerinin, Humus doğusunda IŞİD‘in bölgedeki en güçlü savunma hattı olan Suhne bölgesine saldırdığı öğrenildi. 

Çatışmaların bu sabahki bölümünde Suhne‘nin batısındaki Al Tantur dağını ele geçiren rejim güçleri, ardından Suhne batısından IŞİD pozisyonlarına saldırıya geçti. Batı tarafından belde sınırlarına girdiği belirtilen rejim güçlerinin burada bazı binaları kontrol altına aldığı ve şehir savaşının başladığı öğrenildi. 

Harita: Suhne kare içine alınan bölge. Suriye son durum 2 Ağustos 2017

Humus‘un 195 kilometre doğusunda, yine Humus‘a bağlı antik kent Palmira’nın (Tedmur), 64 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Suhne, rejimin Deyr Ez Zor hattı üzerinde oldukça kritik öneme sahip. 
IŞİD’in 2014’te ele geçirdiği ve iç bölgede uzun süredir en korunaklı hatlarından biri olarak kalan Suhne, Deyr Ez Zor‘un da 121 kilometre batısında kalıyor. 
Suhne, Humus doğusunda IŞİD‘in son savunma hattını oluşturuyor. Tedmur‘a bağlı beldenin düşmesi ile rejim güçleri, Deyr Ez Zor‘a kadar olan hatta güçlü bir direniş hattıyla karşılaşmamayı umuyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir