Telafer düştü mü: son durum harita (27 Ağustos 2017)


IRAK, Musul (HABERYİRMİ) – Irak ordu güçleri, Şii Haşdi Şabi milisleri ve ABD güçlerinin 20 Ağustos’ta başlattığı Telafer‘e yönelik saldırılar sürüyor. Musul‘un en büyük ilçesi konumundaki Telafer‘e yönelik saldırılarda ilçe batısı, güney ve güneydoğusunun tamamı Şii unsurların kontrolüne girdi.

Şii unsurlar, Sünnilere adeta hayvan muamelesi yapıyor  
İlçe merkezinde sadece kuzey kesimleri IŞİD kontrolünde olmaya devam ediyor. Dawn Mahallesine kadar olan alanlara yönelik saldırılar ise tüm şiddetiyle sürüyor. 

Telafer son durum harita 217 ağustos 2017
Telafer ilçe merkezi: Batı, güney ve güneydoğusu rejim unsurlarında: 27 ağustos 2017

ABD hava unsurlarının yoğun bombardımanı sonucu büyük yıkıma uğrayan Telafer‘de ilçe kuzey kırsalının bir kaç güne kadar Irak ve Şii güçlerce ele geçirilmesi bekleniyor.

Telafer son durum harita 217 ağustos 2017
Telafer ilçe merkezi ve kırsalı: Son durum harita 217 ağustos 2017

Daha genel bir bakışı, yukarıdaki haritada görebilirsiniz. IŞİD kontrolünde kalan kuzey bölgede Kasik Askeri Üssü ve Ayadiya köyü başta olmak üzere sınırlı bir alan halen IŞİD kontrolünde bulunuyor. Merkezde direnişini sürdüren IŞİD güçlerinin kuzeyden çıkışı bulunmuyor. Zira kuzey ve kuzeydoğu hatlarında Peşmerge, Kuzey ve kuzeybatı hatlarında PKK militanları bölgeye giren Telafer sakinlerine ve IŞİD unsurlarına ateş açıyor. Bu topraklarda yaşayan halk da dahil dört yönden sarılmış ateş unsurlarının karşısında yaşanan katliam ise kimsenin umurunda değil.

Irak ordusu ve Şii güçler, son iki günde Akkabat, Mahfirfa Taha, Ain Salbi, el-Hamra, Bakhur, Mersheh, Mazra ve Zember köylerini, Şeyh İbrahim Dağı ve Zambur Dağlarının kontrolünü ele geçirdi. Doğudaki Abu Mariya köyleri de dünkü saldırılarda Irak-Şii güçlerin kontrolüne girdi.
“MERKEZİN TAMAMINI ELE GEÇİRDİK”
Bu arada Telafer saldırısının Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı yazılı
açıklamada, “Orduya bağı zırhlı birlikler, Haşdi Şabi’ye ait 2, 9, 11’inci
birlikleri, Askeri, Sanayi, Maarid semtlerini ve Telafer Kapısı’nı DEAŞ’tan
kurtardı. Böylece ilçe merkezinin tüm semtlerinde kontrol sağlandı.
” ifadelerini
kullandı. Yarullah, IŞİD elinde yalnızca İyadiyye (Ayadiya) bölgesinin bulunduğunu belirterek,
Irak güçlerinin bu bölgeyi almak için harekat başlattığını kaydetti.
Ancak yapılan bu açıklama psikolojik harb unsurları da barındırıyor. Zira, Telafer ilçe merkezinin kuzeyi, henüz alınmış olmamasına karşın, açıklamada alındığına yer veriliyor. 
Buna karşın Irak ordu unsurlarının ilçe merkezini ele geçirmesinin de an meselesi olduğu belirtiliyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir