Telafer’de Müslüman katliamı başladı: Son durum harita (21 Ağustos 2017)


IRAK, Musul (HABERYİRMİ) – 20 Ağustos’ta başlayan Telafer saldırısı, kente yönelik acımasız bir katliama dönüştü. Irak ordusunun yanı sıra Şii Haşdi Şabi militanlarının başını çektiği saldırılar Telafer doğu, batı ve güney hatlarından ilçeyi hedef alıyor. 40 bin sivilin bulunduğu ilçeye yönelik saldırıların ikinci gününde ilçe merkezine onlarca hava saldırısı düzenlendi. ABD unsurlarının destek verdiği saldırılarda bu gün en az 78 sivilin katledildiği öğrenildi.

Telafer 21 Ağustos 2017 

Telafer doğu kırsal girişindeki Neccar ve  Hanas köşleri Şii güçlerin kontrolüne girdi. Şii Halk Seferberlik Güçleri-Haşdi Şabi, aynı hat üzerinde bulunan ve  ilçe merkezine 20 kilometre doğusunda kalan Battisha, Al-Alam, Khafajah, Halabi al-‘Aliya köylerini ele geçirdi.

Diğer taraftan yine aynı bölgede Irak Ordusu’nun Zambur dağının güneyini kontrol altına aldı ğı ve Talafer- Mahalib yolunu kapattığı bildirildi. 
Telafer son durum harita

Batı cephesinde de Şii unsurlar orantısız bir saldırı ile ilerliyor. Batıda Telafer ilçe merkezine 2 kilometredeki alanlar ele geçirildi. Bu alanlar arasında Qabr Mulla Jasim köyünü ele geçirdi. Ordu unsurlarının Telafer batı mahalle sınırlarına ulaştığı, IŞİD‘in savunma pozisyonunu için Telafer merkeze doğru geri çekildiği aktarıldı. 

Telafer eteklerinde vur-kaç yaparak direnmeye çalışan IŞİD, bombalı araç saldırıları ve güdümlü füze atışlarıyla Şiilere karşı direnmeye çalışıyor.

Ezidi-Dürzi savaşçılar intikam için Telafer’de

Diğer taraftan saldırılara Ezidi ve Hristiyan unsurlar da katılıyor. Şii gruplarla birlikte Telafer saldırısına katılan bu gruplar yakaladıkları Sünni Telaferlileri sorgusuz infaz ederek adeta katliama imza atıyor. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir