Telafer’de Şii yağması: Evleri soyuyorlar


IRAK, Musul (HABERYİRMİ) – Telafer merkezi ele geçiren Şii unsurlar, evlerde soygun ve hırsızlığa başladı. Daha kuzeydeki askeri üsse çekilen IŞİD ise Irak ordusuna kayıplar verdiriyor.

Telafer’de Şii militanlar

Irak kuvvetlerinin, Telafer’den küçük köylere çekilen IŞİD’ten yoğun direniş gördüğü bildirildi.  Irak kuvvetleri, yollara mayın döşenmesi, yol kenarlarına bombalar yerleştirilmesi ve yerleşim bölgelerinin çatılarına keskin nişancıların yerleştirilmesi sebebiyle ilerleyişlerinin yavaşladığını söyledi.

Şİİ YAĞMASI BAŞLADI
Irak kaynakları, misillemede bulunmak üzere kurulan Şii El Hüseyni milis grubunu da suçladı. Telafer ve el Mahlebiye bölgesinde bulunan evlerin ve hükümet binalarının yağmalandığı, eşyalarının da çalındığı bildirildi.
Irak Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Besmek, Rahme ve Telefar’de 17 mahallenin ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, 20 Ağustos’ta başlayan operasyonda 288 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, 9 bomba yüklü aracın imha edildiği, 6 ev ve farklı bölgelerde bulunan patlayıcı maddenin imha edildiği belirtildi. Kayıplara ilişkin açıklama yapılmadı. 
Ancak verilen rakamların gerçeği yansıtmayabileceği belirtiliyor. Zira IŞİD ile ordu güçleri arasında Telafer’da büyük boyutlu savaş yaşanmış değil. Bölgede 2 bin savaşçının direnişini bekleyen ordu, ilçede 50-100 kadar IŞİD savaşçısının direnişte bulunduğu bilgisini vermişti. 

KUZEYDE DİRENİŞ SÜRÜYOR
IŞİD’in Telafer kuzeyine çekilip direnişi burada sürdürdüğü bilgisi de geliyor.

 Zira, Telfafer kuzeyindeki Kaisk Üssü IŞİD kontrolünde bulunuyor. Gelen raporlara göre, çatışmaların bugünkü bölümünde bölgede ilerlemek isteyen Irak ordu unsurları bugün döşenen mayınlar ve saldırılar nedeniyle ciddi kayıplar vermiş durumda. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir