Yeni katliamın adresi TELAFER!


IRAK, Musul (HABERYİRMİ) – Musul’u enkaz yığını haline getiren “Kurtarma operasyonlarının” yeni adresi Telafer! 
Türkiye sınırının 64 kilometre güneyinde bulunan ve çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu ilçede yeni bir katliam başlamak üzere. 15 Ağustos’ta ABD ve Irak savaş uçaklarının yoğun hava saldırılarıyla vurduğu ilçede, kara saldırısı için askeri unsurlar ilçe sınırlarına konuşlandırıldı.

Telafer çevresine konuşlanan tanklar…

Türkmen, Arap ve az sayıda Kürt’ün yaşadığı Telafer’de halen 70 bine yakın sivil bulunduğu belirtilerken, saldırılarda Şii Haşdi Şabi militanlarının Musul’dakine benzer sivil katliamlara girişmesi bekleniyor.

5 gün süren hava saldırılarının ardından, ilçe kırsalına günlerdir süren askeri sevkıyatlar da tamamlandı. Kara saldırısı için çok sayıda yığınak Şubat 2017’den bu yana kırsalıyla birlikte birlikte kuşatma altında tutulan ilçe etrafında hazır bekletiliyor.

Irak Kuzey ve kuzeybatıda PKK/YPG kuşatmasında olan Telafer kuzeydoğuda Barzani’ye bağlı Peşmerge unsurları, doğusunun kuzeyinde PKK, güneyinde ise Şii Haşdi Şabi militanları, güney ve batısında ise Irak Ordusuna bağlı Altın Tümen birliklerince kuşatılmış durumda. Olası saldırıda ise ön cephede Şii Haşdi Şabi birliklerinin yer alması bekleniyor.

Kuşatmanın sürdüğü 7 ay boyunca dünyadan tecrid edilen Telafer giriş ve çıkışlara da tamamen kapatılmış durumda. Erzak ve gıda girişine bile izin verilmeye ilçede, insanlar “ölüm öncesi bitkinlik” durumuna getirilmiş durumdayken, kadın, yaşlı ve bebekler gıdasızlığa bağlı hastalıklarla mücadele ediyor.

Su, elektrik, telefon ve internetin olmadığı ilçede yaşanacak katliama dünya sessizliğini korumaya devam ederken, sadece 64 kilometre kuzeyinde bulunan Türkiye, yanıbaşındaki Şii katliamına karşı sessizliğini koruyor!

Değerlendirmelere göre PKK/YPG ile Şii Haşdi Şabi arasında tercih yapmak durumunda bırakılan Türkiye, son İran Genelkurmay Başkanı ziyareti ile birlikte tercihini Şii Haşdi Şabi’den yana kullanmış gibi görünüyor. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir