YPG’den ÖSO bayraklı “Afrin” mesajı!


YPG, uzantısı olduğu PKK‘nın ajansı ANHA tarafından yayınlanan yeni bir videoda ilk kez Özgür Suriye Ordusu (ÖSO bayrağı kullanarak “Afrin” mesajı verdi. 

ANHA: Afrin’de YPG’nin videosundan (print screen) YOUTUBE

Örgütün ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri‘nin (SDG) ortağı olan Ceyşül Suvar (Devrimciler Ordusu) – Arapça: جيش الثوار – Jaish al Thuwar– militanlarının yer aldığı görüntülerde, ÖSO bayrağı kullanılarak, “bölgede sadece YPG’nin olmadığı, aynı zamanda Suriyeli Arapların bulunduğu” mesajı verildi. 

Peki, YPG’nin Afrin’de bayrak taşıttığı Ceyşül Suvar (Devrimciler Ordusu) kim ve kimlerden oluşuyor?

Mayıs 2015’te kurulan örgütün üyeleri Araplar ve Suriyeli Kürtlerden oluşuyor. Kürtleri ve az miktarda Türkmenleri de kapsayan grup, en başında Suriye hükumeti ve “IŞİD’e karşı mücadele” iddiasıyla yola çıkmıştı.
En başında Suriye’nin kuzeyinde, Haleb, Hama, Idlib ve Lazkiye‘de “potansiyel güçlerden biri olan yapı, muhalif gruplar arasında “ana akım” olarak çıktığı yolda rota değiştirdi. 
Suriye hükumetiyle savaşabilmek için ABD silah ve eğitim yardımlarını reddetmiş olsa da, her zaman YPG’nin müttefiği oldu. Bu nedenle Türk desteğini almadı.
Kendisini “ÖSO’nun parçası bir muhalif yapı” olarak tanımlasa da rejimle hiç çatışmayan yapı, “parçası olduğunu” iddia ettiği “İslamcı isyancı gruplar” ile savaşmayı tercih etti. 

Bu çatışmalar sonrası ÖSO bölgelerinden çekilen grup, YPG ile bağlarını daha da derinleştirdi. Ekim 2015’te, Suriye Demokratik Güçleri‘nin unsurlarından biri haline geldi ve IŞİD ve diğer “İslamcı” güçlere karşı ortak ön cephede giderek bütünleşti.
Tel Abyad, Menbiç, Şeddadi, Rakka saldırılarında YPG ile hareket eden örgüt, halen Tel Rifaat, Maryamin, Afrin‘de bulunuyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir