100 bin Müslüman Bangladeş’e sığındı!


MYANMAR, Rohingya (HABERYİRMİ) – Myanmar’daki (Burma) cunta yönetiminin ordusunca katledilen Arakanlı (Rohingya) Müslüman sayısı 5 bine çıktı. Bagladeş’e sığınanların sayısı ise 100 bin’i buldu. 

Arakan Müslümanları Bangladeş sınırında – 4 Eylül 2017

Arakan Halkıyla Dayanışma Kurumu Başkanı Selimullah Abdurrahman, rejimin baskı ve katliamları sonucu son iki haftada 100 bin Arakanlının Bangladeş’e sığınmak zorunda kaldığını belirtti. 

Arakan Halkıyla Dayanışma Kurumu Başkanı Abdurrahman, 6 milyona yakın Müslüman nüfusu ile Arakan’ın 1980,1991, 2012 ve bu günlerde bölgenin demografik yapısının değiştirilmesini hedefleyen sistematik “göç ettirme ve bölgeyi boşaltma planıyla” karşı karşıya kaldığını vurguladı.
Son 30 yılda yaklaşık 2 milyon Arakanlının baskılardan dolayı ülkesinden, sahip olduğu topraklardan ayrılarak diğer ülkelere sığınmak zorunda bırakıldığını söyleyen Abdurrahman, şöyle devam etti:
Uluslararası kamuoyunun suskunluğu nedeniyle rejimin baskı ve katliamları sonucu son iki haftada 100 bin Arakanlı Bangladeş’e sığınmak zorunda kaldı. Arakan halkına gösterdiği destekten dolayı diğer birçok ülke gibi Türkiye’ye de teşekkür ediyorum. Arakan halkı olarak, kardeş ülkelerden desteklerini artırmalarını talep ediyoruz.
Abdurrahman, Arakanlıların, “toplu bir şekilde öldürülme, köy ve mahallelerinin yakılması” gibi birçok zulüm ve sıkıntıya maruz kaldığını dile getirerek, Arakan, dünyadan soyutlanmış bir bölge olduğu için bu katliamların az bir kısmının dünya kamuoyuna yansıdığını kaydetti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir