3 Rus askeri öldürüldü: Deyrezzor son durum (20 Eylül 2017)


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ)- Suriye doğusunda bir kısmını IŞİD’in kontrol ettiği Deyr ez Zor kentine yönelik saldırıların bugünkü bölümünde 3 Rus askerinin öldürüldüğü bildirildi. 

Deyr ez Zor’a yönelik saldırılar devam ederken, bölgede çatışmalar sürüyor. 15 Eylül’de Fırat doğusuna geçen rejim güçlerinin Khusham‘ın sınırına ulaştıkları ve burada IŞİD mevzilerine saldırı düzenledikleri bildirildi.

Deyrizor rejime bağlı “ISIS HUNTER” adlı birlik. 20 Eylül 2017

Çatışmalarda IŞİD bombalı araç saldırıları ve keskin nişancı atışlarıyla direnmeye devam ediyor. Bölgeden haber geçen raporlar ve IŞİD’e yakın AMAK haber ajansı, bölgede Rus ve rejim askerlerinden kayıpların olduğunu ileri sürdü. 

En az 3 Rus askerinin ise keskin nişancı saldırıları sonrası öldürüldüğü bildirildi.

DEYR EZ ZOR’A YÖNELİK SALDIRILAR…
Rejim güçleri Ağustos 2017 itibariyle Hama ve Humus doğu hatlarından, kuzeyde ise Rakkagüneydoğu hatlarından kente saldırılarını yoğunlaştırmıştı. 

Son olarak kent merkezinde bulunan 137. Tugay‘a yönelik IŞİD kuşatmasını 5 Eylül’de Esad Hava Üssü‘ne yönelik kuşatmayı 7 Eylül‘de kaldıran rejim güçleri kentin güneydoğusundaki hatlardan Fırat Nehri‘ne ise Marrat hattı karşısından ulaşmıştı.
15 Eylül’de Fırat Nehri’nin doğu yakasına geçen rejim kuvvetleri, 18 Eylül’de ise Fırat doğusundaki Mazlum köyünü ele geçirip, Marrat ve Tahla köylerine ulaştı.
Deyrizor son durum: 19 Eylül’deki harita güncelliğini koruyor.
Deyr ez Zor’a saldırıan taraflardan ABD destekli YPG ise 9 Eylül’de Suriye kuzeyindeki Haseke kentine bağlı Şeddadi hattından kente saldırı başlattı. ABD bombardımanı eşliğinde düzenlenen saldırılarda Şeddadi kırsalından itibaren uzun bir kol halinde 60 kilometre ilerleyen örgüt Deyr Ez Zor‘u batı batı ve doğuya ayıran Fırat Nehri‘nin doğu sınırına 2 kilometreye kadar yaklaştı. YPG son olarak Fırat doğu yakasına 7 kilometre mesafede bulunan Şeker Fabrikası ve Elektrik santralinin kontrolünü de ele geçirdi.
16 Eylül’de rejim ve rus güçleri ile karşı karşıya gelmesi ardandan Rusya YPG unsurlarını havadan vurdu. İlerlemesi yavaşlayan örgüt, Fırat’ın doğusunda kalarak, doğu hattında yayılma stratejisini izliyor.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir