ABD, stada sığınan sivilleri bombalıyor: Rakka son durum harita (25 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – ABD ve YPG’li militanlar, Rakka’da evleri yoğun bombardımanlarda yıkılan yüzlerce sivilin sığındığı Rakka stadına saldırıyor.

ABD ve desteklediği YPG militanlarının saldırdığı Rakka’da sivil katliam kapıda. Kentteki sivillerin bir çoğu nispeten güvenli buldukları Rakka Stadına sığındı. ABD, bombardımanlarında moloz yığınına dönen kentte, hayatta kalmaya çalışan yüzlerce evsiz sivilin bu merkez stadında kaldıkları, stadın güvenliğini ise IŞİD’in sağladığı öğrenildi. 
Ancak “son sığınak” olarak kullanılan bu stadın da ABD hava saldırısı ve YPG’li militanlarca vurulmaya başlandığı rapor ediliyor.

Rakka son durum 25 Eylül 2017 - Rakka Stadı
Rakka son durum 25 Eylül 2017 – Rakka Stadı/ Google Earth
YPG’li kaynaklar statta “IŞİD militanları var” propagandasıyla yapılacak olası saldırıyı şimdiden “meşru” kılma girişiminde bulunurken, ABD’li kaynaklar ise “IŞİD sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor” açıklamasında bulundu.
Rakka son durum 25 Eylül 2017 - Rakka Stadı
Rakka son durum 25 Eylül 2017 – Rakka Stadı
YPG’ye yakıp bazı hesaplar da, yaşanan gelişme “Kuşatılmış Rakka’da yüzlerce aile futbol stadyumunda sıkışmış durumda. Stadyuma kaçtılar ve İslam Devleti onları kuşattı. Şimdi SDG futbol stadyumuna girmeye çalışıyor ve İslam Devleti stadyumundaki aileleri insan kalkanı olarak kullanıyor” şeklinde verilmesi dikkat çekti. 
Bölge civarına yönelik düzenlenen ABD bombardımanı ise örgüte yakın kaynaklar tarafından paylaşıldı. 

Merkeze yönelik bombardıman ise tüm şiddetiyle devam ediyor. Yoğun saldırılara karşın IŞİD’in bugün al-Firdous mahallesinin bazı bölümlerini ele geçirdiği de raporlandı. 

IŞİD’in bugün Remyla (Ramila) ve Fardos mahalleleri ile daha kuzeyde 17. Ordu Üssü Tümeninin bulunduğu alanlarda 3 kez VBIED saldırısı düzenlediği bildirildi.
Rakka son durum 25 eylul 2017
Rakka son durum genel- 9 Temmuz- 23 Eylül 2017 interaktif harita

İlk kez 5 Kasım 2016’da başlayan Rakka’ya yönelik saldırılar, 6 Haziran 2017’de kent merkezini hedef aldı. ABD’nin yoğun hava bombardımanı ve özel birlikleriyle karadan desteklediği örgüt, saldırıların başladığı Haziran 2017’den bu yana ABD’den Bin 921 TIR silah hibesi almış durumda. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir