ABD’ye bir darbe de güneyden: Çekiliyorlar!


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Rejimin Deyr Ez Zor kuşatmasını kaldırmasıyla “Deyr Ez Zor” planı bozulan ABD, bu kez güneyde darbe aldı. Ürdün’de eğitilip Suriye sınırına sokulan muhalif gruplardan ikisi rejim güçlerinin baskısıyla bölgeden çekileceklerini ilan etti.

Suriye’nin Ürdün Irak sınırındaki Badiye bölgesinde faaliyet gösteren Suriyeli muhaliflerden 

Şehit Ahmed El Abdu Birliği, ABD’nin buradaki saldırılar için oluşturduğu “Askeri Operasyon Komutanlığı‘nın” (MOC) Ürdün’e doğru çekilmeleri talebi üzerine Suriyeli sığınmacıların yaşadığı El Hadalat Mülteci Kampı‘nı tahliye etmeye başladıklarını duyurdu.

Örgüt bölgedeki sivilleri de himaye ediyor. El Hadalat Mülteci Kampı’nda 5 bin sığınmacı bulunuyor. Bunların yüzde 70 tahliyesi tamamlanırken, örgütün 800 savaşçısı olduğu, Badiye’de faaliyet gösteren Ceyş Esved Şarkıyye birliğinin de yakın sayıda mensubu bulunduğu öğrenildi.

Badiye bölgesi Suriye’nin Ürdün-Irak sınır hattında bulunuyor.
Bölgede ilerleyen rejim güçleri, Ürdün sınırında 130-140 kilometrelik alannı kontrol ediyor. 
MOC, Esed güçleriyle ateşkes sağlayabilmek ve iki tarafın kontrolünde olacak bir tampon bölge oluşturmak için birkaç gün önce Ahmed El Abdu ve Ceyş Esved Şarkıyye gruplarından Ürdün’e doğru çekilmelerini istemişti. 
“Uluslararası istihbarat birimi Askeri Operasyon Komutanlığı” adı verilen (MOC), “Suriye’nin dostları grubunun” anlaşması ve koordinesiyle Ürdün’ün başkenti Amman’da 2013 yılında kurulmuştu.
Bölgedeki yapılar ABD’den maaş alıyor, Ürdün’deki kamplarda eğitiliyor. ABD, bu bölgeden Suriye’ye giriş yapmış ancak daha kuzeye çıkamadan rejim ordusunca engellenmişti.
ABD, son darbeyi de Deyr Ez Zor’da kuşatmayı kıran Esad’dan yedi. Zira ABD, Rakka’dan sonra Deyr Ez Zor’a saldırı niyetini açıkça deklare etmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir