FLAŞ: Marawi’de ateşkes pazarlığı başladı


FİLİPİNLER, Marawi (HABERYİRMİ) – Filipinler hükumeti ile yoğun saldırılara rağmen 23 Mayıs’tan bu yana Marawi’yi elinde tutan IŞİD arasında perde gerisinde pazarlık süreci başlatıldığı bildirildi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin Marawi Şehir Belediye Başkanı Omar Solitario Ali’ye, IŞİD’e bağlılık yemini eden savaşçı grubu Maute ve Abu Sayyaf savaşçıları ile görüşmesi konusunda izin verdiği bildirildi. 

Filipinler’de yayın yapan Manilastandart’ın haberine göreDuterte’ye teklif eski Marawi Belediye Başkanı Omar Solitario Ali’den geldi. Dutete ise bu teklife geçtiğimiz Cumartesi gecesi onay verdi. 

FOTO: Filipinler/Marawi kenti. Filipin ordusuna karşı savaşan IŞİD (Maute) savaşçısı/ISIS propaganda videos.
Duterte, Cagayan de Oro Şehrindeki Camp Evangelista’daki yaralı askerlere yaptığı ziyarette gazetecilere verdiği demeçte, Marawi Şehrindeki Maute Grubuna karşı savaşta Avustralya Silahlı Kuvvetleri’nden teknik destek de alınacağını açıkladı. 
Duterte’nin onayının “barış” ya da teslimiyet” eksenli olduğu Maute grubunun üyelerine, teslim olmaya karar verirlerse uygun şekilde tedavi edileceğine dair güvence verdiği ileri sürüldü. 
Duterte, 23 Mayıs’ta şehre saldırı başlatan Maute grubu Mindanao’yu sıkıyönetim ilan etti. Krizde 130’dan fazla asker, 600’den fazla Maute üyesi ve 45 sivil öldü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir