Hizbullah, Suriye sınırında: Irak son durum harita (19 Eylül 2017)


IRAK, Anbar-Ramadi (HABERYİRMİ) – Irak ordusu ve Şii Hizbullah militanlarının 16 Eylül’de ilan ettiği saldırı sonrası Hizbullah militanları Rutba’nın batısında Suriye sınırına kadar olan 60 kilometrelik çöl alanı ele geçirdi. 

16 Eylül’de Irak Savunma Bakanlığı, Anbar ilinin batı bölgesinin, IŞİD’ten geri alınması için askeri saldırı başlattıklarını duyurmuştu.

Irak son durum haritası:
Hizbullah militanları Irak Suriye sınırında.
Suriye, Suudi Arabistan ve Ürdün‘ün sınırı olan, çöl bölgelerindeki IŞİD milislerine karşı yürütülen savaşın son aşaması olduğu belirtilen saldırının daha kuzeyde Kaim bölgesine kadar uzanacağı değerlendiriliyor.
Saldırının sürdüğü alanlar IŞİD’in savunma hatlarının ya hiç olmadığı ya da çok zayıf olduğu kırsal bölgelerden oluşuyor. Irak ordusu ve bağlı Şii paramiliter güçlerin, bu saldırıları Kerkük’te sevkiyatı süren Havice saldırı öncesi örgütün dikkatini dağıtma amacıyla düzenlediği değerlendiriliyor.

Irak son durum haritası:
Irak son durum haritası: İşaretli ve farklı renkle gösterilen bölgeyi Hizbullah ele geçirdi.

15 Mayıs 2015’te IŞİD’in kontrolüne geçen Ramadi, Şubat 2016’da yeniden Irak ordu güçlerinin kontrolüne geçmişti.
Halen bölgenin batısı IŞİD kontrolünde bulunuyor.
Bölge IŞİD’in Irak’ta elinde kalan üç bölgeden biri konumunda. Kerkük Havice, Anba’ın batısı, ve Musul’un başken olduğu Ninova hattının güneybatısı (orta kesimdeki Suriye sınırı) bu bölgeler arasında. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir