HTS, Türkiye sınırına tahkimat yapıyor


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – Türkiye’nin İdlib ve Afrin karşısına sevkıyat yapması ardından, İdlib‘i kontrol eden Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ), Atme ve Babalhawa sınırkapısının tam karşısındaki cephe hattına sevkıyata başladı. 

Hat, Hatay’ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinin karşısında sıfır noktasında bulunuyor. Yayınlanan videoda, HTŞ üyelerinin pikaplarla taşındığı ve hafif silahlarla Atme hattına gittikleri görülüyor.

İdlib son durum harita
İdlib-Türkiye karşılıklı cephe hatları

Diğer taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK), bölgeye sevkıyatı 18 Eylül’de de sürdü. TSK, Reyhanlı hattına 80’in üzerinde zırhlı araç sevketti. Devlet resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’nın geçtiği görüntülerde zırhlı araçların İdlib karşısına konuşlandırıldığı görülüyor.

Cephe hattında sular ısınırken, Türkiye’nin ABD’nin tavrını bekleyeceği, olası YPG saldırı durumunda, iki unsurdan önce İdlib’e saldırmayı planladığı ifade ediliyor. Afrin’e yönelik saldırı ihtimali ise gündemde yok.
Bu arada tüm gelişmeler yaşanırken, Afrin’deki YPG, bir ATGM ile bir İdlib kuzey hattındaki Ahrar al Sham kontrol noktasını vurdu. Saldırıda 5 savaşçı öldürüldü. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir