Irak ordusu Suriye sınırına saldırı başlattı: Son durum harita (16 Eylül 2017)


IRAK, Anbar-Ramadi (HABERYİRMİ) – Irak ordusu ve Şii Hizbullah militanları Irak güneybatısındaki Suriye sınırına kadar olan bölgeye yönelik saldırı başlattığını duyurdu.

Irak Savunma Bakanlığı, Anbar ilinin batı bölgesinin, IŞİD’ten geri alınması için askeri saldırı başlattıklarını duyurdu. 
Hizbullah, saldırıyı ilan etti.
Korgeneral Abdulemir Yarullah, Irak ordusu, Haşdi Şabi güçleri ve Sınır Muhafızları’ndan oluşan askeri gücün, Ukkaşet bölgesinin geri alınması ve ülkenin kuzey sınırında güvenliğin yeniden sağlanması amacıyla bölgede geniş çaplı bir saldırı başlattıklarını açıkladı.
Saldırının Suriye, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün sınırı olan, çöl bölgelerindeki IŞİD milislerine karşı yürütülen savaşın son aşaması olduğu belirtildi.

Irak son durum haritası: 16 Eylül 2017 / İşaretli alan saldırı noktası

Öte yandan, Irak Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Ağı, hava kuvvetlerinin Anbar halkının yönlendirilmesini sağlamak amacıyla binlerce bildiri attığını kaydetti.

Anbar, Irak Cumhuriyeti’nin yüzölçümü bakımından en büyük vilayeti. Ülkenin batısında yer alan  bu vilayetin sınırları Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan ile çevrili bulunuyor. Nüfusunun büyük çoğunluğunu Sünni Araplardan oluşan vilayetin başkenti Ramadi.

15 Mayıs 2015’te IŞİD’in kontrolüne geçen Ramadi, Şubat 2016’da yeniden Irak ordu güçlerinin kontrolüne geçmişti. 

Halen bölgenin batısı IŞİD kontrolünde bulunuyor.
Bölge IŞİD’in Irak’ta elinde kalan üç bölgeden biri konumunda. Kerkük Havice, Anba’ın batısı, ve Musul’un başken olduğu Ninova hattının güneybatısı (orta kesimdeki Suriye sınırı) bu bölgeler arasında. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir