IŞİD, o saldırıyı böyle gerçekleştirdi: Rakka son durum harita (30 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – IŞİD’in önceki gece (28 Eylül) Rakka’da 100’den fazla YPG militanını öldürdüğü saldırının detayları netleşmeye başladı. YPG kaynaklarına göre IŞİD, 2015’te Kobani’ye düzenlediği baskının bir benzerini Rakka’da tekrarladı. YPG üniformaları giyen IŞİD militanları, YPG noktalarına yaklaştıktan sonra katliama girişti. 

YPG SALDIRIYI DOĞRULADI
Saldırıya ilişkin açıklama yapan YPG kaynakları ise ilginç detaylar verdi. Buna göre YPG’yi Rakka’da hedef alan IŞİD, YPG üniforması giyerek, militanların bulunduğu alanlara sızdı. YPG, bu saldırılarda 28 örgüt üyesinin IŞİD tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. Bazı kaynaklar ise IŞİD militanlarının “kadın kıyafeti” giyerek sızdığını, saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdiğini duyurdu. IŞİD raporlarında ise saldırıların bombalı araçlarla yapıldığını duyuruldu.

Rakka son durum harita 30 Eylül 2017 

KOBANİ BASKININ BENZERİ
IŞİD, benzer bir sızma saldırısını 26 Haziran 2015’te gerçekleştirmişti. Suriye kuzeyi Türkiye sınırında bulunan Aynel Arap’taki (Kobani) bu saldırıda YPG üniforması giyen bir grup IŞİD üyesi, muhaliflerin bayrağını çektikleri beş araçla sızma yapmış, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarından YPG’ye saldırmıştı. Saldırıda 150 YPG’li öldürülmüştü.


RAKKA’DA NE OLDU?

IŞİD, ABD destekli PKK/PYD’nin kuşattığı il merkezinin doğusunda önceki gece geç saatlerde şiddetli saldırılar düzenledi. Meşleb, Samra semtine zırhlı araçlarla giren IŞİD, 100’E yakın YPG militanını öldürdüğünü duyurdu. Çatışmada öldürülenler arasında ABD’ askerlerinin de bulunduğu öğrenildi. Üç ayrı saldırının birinde ise Vatan Hastanesi ele geçirildi. 
Yerel kaynaklar çatışmaların sürdüğünü kaydetti. 
Saldırı sonrası ABD savaş uçaklarının yoğun biçimde Rakka’yı bombaladığı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir