IŞİD saldırdı, rejim kaçtı, Rusya bombaladı: Deyrizzor son durum harita


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ) Haberyirmi‘nin, 15 Eylül’de Fırat Nehri’nin doğu yakasına geçtiğini duyurduğu rejim kuvvetleri, 16 Eylül’de Marrat ve Tahla köylerini ele geçirerek bu hatta ilk noktaları ele geçirmişti. Fırat’ın doğu yakasında 2.6 kilometre ilerleyen rejim güçleri bugün IŞİD karşı saldırısına uğradı. 
IŞİD’in, saldırılarına ilişkin bildiri yayınlayan AMAK, IŞİD‘in Fırat Nehri’nin doğu yakasına geçen Suriye Arap Ordusu (SAA) unsurlarına bombalı saldırı düzenlediğini, 2 Suriyeli ve 1 Türkistan uyruklu 3 kişinin düzenlediği 3 ayrı bombalı saldırıda Suriye rejim birliklerinin hedef alındığını duyurdu. 
Suriye'de son durum
Suriye’de son durum: Rejim güçleri Deyr Ez Zor’un doğusunda ilerliyor. 19 Eylül 2017

Rejim güçleri saldırı sonrası Tahla köyünden Marrat ve Mazlum hatlarına geri çekildi. 1 kilometreyi aşan bu çekilme sonrası bölgeye yoğun bombardıman başladığı bildirildi. 

Rejim güçlerinin Fırat’ın batısındaki son konumu 19 Eylül 2017

Deyr ez Zor savaşında YPG unsurlarının durumu bugün sabitliğini korudu. Örgüt militanlarının, Rus ve rejim güçlerinin seyrini dikkatle izledikleri ve özellikle karşı karşıya gelmekten kaçındıkları belirtiliyor. Halen bölgede Rus ve rejim topçu birlikleriyle Rus savaş uçaklarının yoğun bombardımanın sürdüğü öğrenildi. Mazlum köyü doğusunun yoğun saldırı altında olduğu bildirildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir