PKK lideri Öcalan, okul kitaplarına girdi


SURİYE, Haseke (HABERYİRMİ) – YPG, kontrol altında tuttuğu Suriye kuzeyindeki tüm okullarda 2017-2018 Eğitim ve öğretim sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Kürt, Arap ve Türkmen çocuklarını “zorla” alıkoyup “askere” alan örgüt, örgüt ideolojisini “gönüllü çocuklarla” yaşatmak için tüm kitaplara Türkiye’de tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öçalan‘ın fotoğraflarını bastırdı. 

Suriye Haseke kent merkezi. YPG kontrolündeki tüm okullarda Öcalan kitaplarda yer alıyor.
Tüm kitaplara, tüm konulara Öcalan‘ın o konuyla ilgili “vecize, ifade ya da söylevlerini” işleyen örgüt, bugün zorla askere aldığı Suriyeli gençleri, bu ideolojik eğitimle, gönüllü militanlara çevirmeyi amaçlıyor.
KİTAPLAR DİYARBAKIR’DAN
Suriye kuzeyinde “defacto” devlet düzeni kuran YPG, kontrol ettiği alanlarda askeri, idari ve güvenlik yapılanmasının yanı sıra eğitim alanında da PKK ideolojisini oturtuyor. Son olarak Aralık 2016’da Suriye kuzeyinde “Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu” ilan eden örgüt, Haseke, Rakka Halep‘te kontrol altında tuttuğu bölgelerdeki okullarda kendi müfredatını uygulamaya başladı. Örgüt, Diyarbakır’da bastırdığı kitapları yasa dışı olarak Suriye’ye sokuyor. Geçen yıl düzenlenen operasyonda kamyon kasasında binlerce kitap ele geçirilmiş, bulunan materyaller imha edilmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir