Rusya, stratejik bombardıman uçaklarıyla vuruyor


Rusya ve rejim güçleri, İdlib ve Deyr ez Zor‘da konvansiyonel savaşlarda kullanılan stratejik bombardıman uçakları kullanmaya başladı. Rusya’nın Tu-95 stratejik bombardıman uçaklarını kullanarak Deyr ez Zor ve ve İdlib’te onlarca bombardıman düzenlediği bildirildi. Güdümlü füzelerin kullanıldığı saldırılar Türkiye sınırında yangınlara neden oldu. 3 farklı noktada çıkan yangı ise halen devam ediyor.  

Tu-95
Tu-95 
Rus Tu-95 stratejik bombardıman uçağı
Rus Tu-95 stratejik bombardıman uçağı

RIA
haber ajansına göre, Rusya Savunma Bakanlığı füze saldırısının ABD özel
kuvvetleri ve ABD destekli YPG militanlarının güvenliğini tehdit etmeyecek
mesafede yapıldığını belirtti.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “operasyonda imha edilen tüm mevzilerin yerleşim birimlerinin dışında ve ABD Özel Kuvvetler birliklerinin ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçılarının bulunduğu noktalara uzak mesafede olduğunu” söyledi.


TÜRKİYE SINIRI YANIYOR
Diğer taraftan İdlib’e yönelik yoğun bombardıman nedeniyle sınır bölgelerinde farklı noktalarda yangınlar çıktığı belirtildi.
Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine yönelik hava destekli saldırılar devam ederken, Türkmendağı’ndaki Sallur ve Zeytincik köyleri ile Cebel Ekrad’daki Tüffahiye tepesi yakınlarında dumanlar yükseldi. 

Türkiye sınırına 2-5 kilometre mesafedeki yangınlar, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayıldı.
Alevlerin Türkiye’ye sıçrama ihtimaline karşılık Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekipleri, yangına müdahale için gerekli tedbirleri aldı. 
Bu arada, bölgedeki saldırıların sürmesi nedeniyle savaş uçaklarının ve patlamaların sesleri, Yayladağı ilçesi sınır mahallelerinden de duyuluyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir