Şişşt! Katliam var susun! (ANALİZ)


ANALİZ (HABERYİRMİ) – Arakan‘da sadece 3 günde katledilen Müslüman sayısı 3 bin’i buldu. Rakka’da ise 6 Haziran’dan bu yana 5 binin üzerinde Müslüman katledildi. Sadece bugün Rakka’da 30’a yakın sivil ABD saldırısında katledilirken dünyanın “kahrolası sessizliği” sürüyor. 

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar’ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman’ın katledildiğini, 100 binden fazla Müslüman’ın da yerinden edildiğini söyledi. 
Buna karşın 6 Haziran’dan bu yana ABD destekli Rakka saldırısında katledilen Müslüman sayısı 10 bine ulaştı. 

Mynamar’ın (Burma) Arakan (Rohingya) bölgesinde ordu katliamından kaçan bir Müslüman aile.

GÜNDE 130 BOMBARDIMAN
ABD’nin başını çektiği Uluslararası Koalisyon (International Coalition for Operation Inherent ResolveCJTFOIR) tarafından, resmi internet sitesi ya da sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan bombardıman raporlarına göre Rakka’da hava saldırıları 10 Ağustos7tan bu yana iki kat arttı. 10 Ağustos 2017’ye kadar günlük 7-15 arasında hava saldırısı yapıldığı bilgisi verilen CJTFOIR bültenlerinde, bu tarihten sonra günlük hava saldırılarının sayısı 130’a kadar dayandı. 

Rakka’daki insan hakları ihlalleri ve hava saldırılarında öle sivillerin raporlarını yayınlayan Rakka Sessizce Katlediliyor Aktivist grubunun yayınladığı bilgilere göre kente yönelik vahşi saldırıda günlük ölü sayısı 50’i aştı.
“KAHROLASI SESSİZLİK” SÜRÜYOR
6 Haziran’da başlayan ve 3’üncü ayını geride bırakmak üzere olan saldırılarda şu ana kadar en az 5 bin sivilin katledildiği belirtiliyor.
Ne var ki sadece Burma Arakan’da katledilen 3 bin Müslüman için değil, aynı zamanda Rakka’da ABD’nin bombardımanla katlettiği binlerce Müslüman için “kahrolası sessizlik” sürmeye devam ediyor.
Avrupa, Asya hatta Arap ülkeleri bile yaşanan katliama karşı sessiz. Türkiye gibi birkaç ülke Arakan’da yaşanan katliama “endişe ve kaygı” içerikli açıklamalardan öteye geçemiyor.
Halkı Müslüman olan ülkelerin dahi yaşanan bu katliamlara “neden sessiz kaldığına” gelince…
Aksine, “tüm bu katliamların, onlar olmadan gerçekleşmesinin imkansız olduğunu” belirtmek gerekir. (Bunu daha iyi anlamak için Büyük İsrail’i “Müslümanlar” kuruyor! başlıklı Analiz yazımıza göz atabilirsiniz.) 

Bu katliamlara karşı cılız birkaç sesten ziyade, harekete geçmesi beklenen, ancak sessiz kalmayı sürdüren hangi “Müslüman ülke varsa”, bu ülkelerin aynı zamanda, bu zulümleri işleyenlerin hamisi konumundaki “ABD koalisyonun” bir parçası olduğunu unutmayın!

“Modern Haçlı Ordusu” olarak Afganistan, Irak işgallerini gerçekleştiren, Somali‘de, Mali‘de müstemleke düzeni sürdüren bu koalisyonun 42 ortağı arasında kimlerin olduğuna bakıldığındaKahrolsun ABD” demenin hiç bir anlam ifade etmeyeceğini anlamış olursunuz. 
Zira kahrolması gerekenin, ABD’den önce ona bu gücü, imkanı veren “stratejik ortaklık” yapanların olduğunu görebilirsiniz.
İşte bu nedenle, kahrolsun ABD, ya da kahrolsun Myanmar demenin bir anlamı yok!
Onlar bu katliama göz yumup, ortaklarına “tepkisizliği talimat buyururken”, bu ortakların da Müslüman katliamlarına karşı eyleme geçmesini beklemek sadece çocukluk ve saflık olacaktır. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir