Rakka’da yıkım, Musul’dan daha büyük: Son durum (19 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – BBC muhabiri Quentin Sommerville, Rakka’da süren savaşa dair gözlemlerini paylaşırken, “Musul’dan da kötü durumda” diyor. 

BBC's Quentin Sommerville
BBC’s Quentin Sommerville 
Rakka ABD ve YPG militanlarının 6 Haziran’dan bu ayana süren saldırıları ile harap oldu.

Savaşın devam ettiği kentten gözlemlerini aktaran BBC muhabiri Quentin Sommerville, Rakka için “demirle kaplı bir ölüm tuzağı” tanımlamasını yapıyor.
Şu ana kadar kent merkezindeki tüm hastane ve camilerin de coğunun bombalandığı söylüyor. Zira, IŞİD son saldırılarda Ömer bin Abdulaziz Camlisi‘nin de yıkıldığını duyurmuştu. 

Rakka sokaklarındaki yıkım: Quentin Sommerville
Rakka sokaklarındaki yıkım: Quentin Sommerville

Sommerville, BBC’de ve sosyal paylaşım hesabında durumun vahametini kısa cümlelerle anlatıyor. “Musul’dan daha kötüydü. Halep’e gelen meslektaşım, Rakka’da daha geniş hasar olduğunu söylüyor” diyor.  

Halen kentte yarısı çocuklardan oluşan 25 bin kişinin yaşadığını söyleyen Sommerville, onlar için Rakka’yı “mutlak cehennem” ifadeleriyle anlatıyor.
Sommerville, Rakka’daki tahribatla ilgili olarak “Böyle adalet olmaz, Daha önce hiç böyle bir şey (yıkım) görmemiştim” demekle yetiniyor.

Bombardıman sonrası sokaklara giren YPG militanları

Rakka kuzeyine doğru ilerleyen saldırılarda YPG unsurlarının Al RameelahRawdah‘ın güneyinden Eski Mezarlığın karşısına yaklaştığı bildirildi.  

Rakka’ya yönelik ağır bombardıman sürerken, YPG, kentin güneyinden kuzeyine doğru ve doğusundan batısına doğru ilerlemeye devam ediyor. YPG, Son olarak geçtiğimiz hafta kentin yüzde 63’ünü ele geçirdiklerini ilan ederken, kent yoğun bombardımandan dolayı adeta harabeye dönmüş durumda. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir