ABD, Rakka’yı 16’ya böldü: Rakka son durum harita


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) ABD destekli YPG militanlarının 17 Ekim 2017’de kontrolü sağladığı Rakka‘da yeni planlamaya gidiliyor. “YPG kantonlarına” dahil edilen kentteki militanlara ABD tarafından gönderilen çok sayıda iş makinesi ulaştırılırken, örgüt bu plan dahilinde kenti 16 ana mahalleye ayırdı.  

ABD’nin gönderdiği iş makineleri.
Buna göre şehrin farklı mahallelerinde farklı orgların sorumlu olacağı öğrenildi. ABD tarafından oluşturulan Rakka Yeniden Yapılandırma Komitesi adlı oluşum tarafından uygulanan planla, YPG tarafından işgal edilen Rakka’nın 16 ayrı mahalleye ayrılması planlanıyor. Bu rakam Suriye rejim yönetimi ve daha sonra da IŞİD kontrolündeki Rakka’da 20’nin üzerindeydi.  

Rakka’nın yeniden parsellenmiş haritasında 16 mahalle var.

İşgal sürecinde ABD savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu moloz yığınına dönen kentte, bu beton yığınlarının kaldırılması için de YPG’ye yeni iş makineleri teslim edildi. 

Örgüte teslim edilen araçlardan.
Örgüt bünyesinde oluşturulan “Rakka Konseyi”ne hibe edilen araçlar, sosyal medya üzerinden gösterildi. Düzinelerce iş makinesi ile enkaz kaldırma çalışmalarının bu hafta başlayacağı bilgisi paylaşıldı. 

ABD’nin örgüte hibesi araçlardan bazıları.

ABD destekli YPG unsurlarının ilk kez 5 Kasım 2016‘da başlattığı Rakka saldırısı 17 Ekim 2017‘de fiili olarak sona ermişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir