Fetih El Şam’ın komutanı Julani öldürüldü mü?


Rus Dışişleri Bakanlığı, İdlib’te kurulan Heyet’i Tahrir Şam (HTŞ) yapılanmasının bileşenlerini olduğunu duyurmasıyla kendisini feshettiğini duyuran Fetih el Şam’ın (eski Nusra Cephesi) komutanı Abu Muhammed Al-Julani‘nin ağır şekilde yaralandığını duyurdu.

Abu Mohammad al-Julani
Abu Mohammad al-Julani

Rus Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, El-Nusra liderinin Rus hava saldırılarında ciddi bir şekilde yaralandığı, aynı saldırıda 12 El-Nusra saha komutanının da öldürüldüğü bildirildi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov, El-Nusra örgütünün dağılmasından sonra kurulan Fetih el Şam’ın (eski Nusra Cephesi) komutanı Abu Muhammed Al-Julani’nin Rus hava saldırısının hedefi olduğunu belirtti. 
Konashenkov, bazı kaynaklardan aldıkları bilgiye göre Julani’nin bir kolunu hava saldırısında kaybettiğini, durumunun da kritik olduğunu açıkladı.
Rus hava saldırılarında HTŞ‘nin 12 saha komutanı ve yaklaşık 50 üyesinin yanında Al-Julani’nin yardımcısının da öldüğü bildirildi.
Rusya’nın iddiası henüz bölge kaynaklarınca doğrulanmadı. Açıklamaya ilişkin HTŞ’den henüz yanıt gelmedi. 
Rusya daha önce IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi‘nin de kendilerince öldürüldüğünü ileri sürmüş, ancak iddianın gerçek olmadığı kısa sürede ortaya çıkmıştı.
Rus ve rejim güçleri 15 Eylül’den bu yana İdlib’i onlarca kez havadan vurdu. Hala devam eden saldırılarda ölü sayısı sadece son 20 günde 150’yi buldu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir