Havice düştü, kontrol Şii ordusunda: Havice son durum interaktif harita (5 Ekim 2017)


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) – Irak ordu birlikleri ile Şii militanların 4 Ekim’de “son aşama” saldırısı düzenlediğini duyurduğu Kerkük, tamamen bu güçlerin kontrolüne girdi. 

Ordu unsurlarının 4 Ekim’de ilçe merkezine giriş yaptığı duyurulmuş, Devlet televizyonu ordu, polis, Haşdi Şabi ve çevik kuvvet güçlerinin Havice merkezine girdiğini anons etmişti.
Şii Haşdi Şabi militanları
Binlerce asker ve milatanın zırhlı araçlar eşliğinde girdiği kent merkezinde IŞİD’in daha doğuya çekildiği bildirildi. 
Havice bölgesi son durum harita 5 Ekim 2017
Saldırının bu aşamasında Irak’ın Kerkük Vilayetine bağlı Havice ilçesi IŞİD kontrolünden çıkmış oldu. Bölgede Havice ilçe merkezinin doğusunda 100’den fazla köyün bulunduğu yaklaşık 868 kilometre karelik alan halen IŞİD kontrolünde bulunuyor. 
Haberyirmi, Havice saldırısının sahadaki gelişimini intiraktif harita olarak hazırladı. Buna göre 21 Eylül’de başlayan ve 5 Ekim’de ilçe merkezinin Irak ordu güçleri ve Şii unsurların kontrolüne girdiği saldırıların gelişimi şöyle oldu: 
22 Eylül-5 Ekim 2017 Havice’deki saldırının gelişimi
Havice’ye yönelik ilk saldırı 21 Eylül’de başlatılmıştı. 25 Eylül’e kadar süren saldırılarda ise “ilk aşamanın tamamlandığı”, ilçe kırsalının kontrol altına alındığı duyurulmuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir