Mini İHA ile rejimin silah deposu böyle havaya uçuruldu (VİDEO)


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – Suriye doğu kesimlerinde bulunan Deyr ez Zor‘da, rejim kuşatması altında bulunan IŞİD, sadece tek bir insansız hava aracı kullanarak rejimin kentte oluşturduğu silah depolama alanını havaya uçurdu. 

Suriye Deyr ez Zor. Rejimin kentteki ana mühimmad sahası… 

Olay önceki gün Deyrizor kent merkezinin 4.6 kilometre batısında bulunana Panorama bölgesinde meydana geldi. 

İHA’dan bombanın bırakılması 

Rejim güçlerinin kontrol altında tutuğu ve aynı zamanda Furat Üniversitesi kampusunun da bulunduğu alanda yer alan stadta tüm şehirden hissedilen büyük bir patlama meydana geldi. Siyah dumanların kenti kapladığı patlamanın detayları ise IŞİD‘in yayınladığı video ile ortaya çıktı.

Deyrizor son durum
Mühimmatlar bir anda infilak etmeye başlıyor.

IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK tarafından yayınlanan görüntülerde, rejim kontrolündeki alan üzerinde uçan silahlı insansız hava aracı, stad üzerine geldiğinde sadece 1 tane bini bomba bırakıyor. 

Yaklaşık bin metre havadan bırakılan bomba ise önce küçük bir parlama ile stad zeminine düşerken, dakikalar sonra havai fişek gösterisini andırırcasına kıvılcımlar hızla yayılıyor. Sahada istiflenmiş mühimmat ve cephanenin arka arkaya patlamasıyla büyüyen patlamalar, daha sonra alandaki tüm mühimmata yayılıyor.

Rejim kuşatmasında, IŞİD kontrolündeki bölgeden stad bölgesine 4.6 km mesafe bulunuyor.

Saldırının rejim kuşatması altında bulunan Deyrizor kent merkezinden kaldırılan mini insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. Hedef alınan rejim kontrolündeki stad ise kent merkezine 4.6 kilometre mesafede bulunuyor. IŞİD’in, kentin batı yönlü en uç naktasından bu uçakları kaldırması değerlendirildiğinde İHA’ların 2.3 kilometre havada uçuş yaptığı ardından geri döndüğü tahmin ediliyor. Bu durumda araçların minimum uçuş mesafesi 4.6 kilometreyi buluyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir