Rakka’da son durum ne? Kentte kritik saatler…


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – Rakka’da kontrol büyük oranda YPG‘de… IŞİD’in son savunma hattı merkez karargahı olan Rakka Devlet Hastanesi ele geçirildi. Böylece şehrin %95’i SDG kontrolüne geçmiş oldu.

Kentte IŞİD kontrolünde sadece Şehir Stadyumu ve çevresi IŞİD’in kontrolünde kaldı.
Rakka’ya yönelik saldırılar kapsamında ABD destekli YPG unsurları bombalanmış alanlarda bayrak dikti. YPG  unsurları, 16 Ekim erken saatlerde Rakka’nın Al-Kurd ve Al-Badu mahallelerine girdi. 

YPG, Rakka’da moloz yığınlarına bayrak dikti.

Devam eden saatlerde ise Al Naim ve çevresi YPG unsurlarınca kontrol altına alındı. Kentte IŞİD’in son direniş hatlarından olan Rakka’daki Devlet Hastanesi de, yoğun hava bombardımanıyla moloz yığınına dönerken, YPG bombardıman sonrası molozların üzerine YPG bayrağı dikti.

PKK/YPG Rakka 17 Ekim 2017

Çatışmalar kapsamında bu sabah da IŞİD’in merkez karargahı olan Rakka Devlet Hastanesinde “kontrolün sağlandığı” böylece şehrin %95’inin YPG kontrolüne geçtiği belirtildi.

Rakka son durum harita 17 Ekim 2017
Rakka son durum harita 17 Ekim 2017

Rakka’ya yönelik saldırı 5 Kasım 2016’da ABD hava desteğiyle “Fırat’ın Gazabı” adıyla başlamıştı. 6 Haziran 2017’de ise Rakka kent merkezini hedef alan saldırılar başlamıştı.

Rakka Canlı Harita 9 Temmuz-17 Ekim 2017
Rakka Canlı Harita 9 Temmuz-17 Ekim 2017

Kent merkezini hedef alan saldırıların 9 Temmuz’dan 17 Ekim’e kadar geçen değişimi Haberyirmi haritasında….HABERYİRMİ


CANLI – BAŞINDAN SONUNA GÜN GÜN RAKKA SAVAŞI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir