Rakka’da sona doğru: Son durum interaktif harita (15 Ekim 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – ABD destekli YPG unsurlarının 6 Haziran’dan bu yana saldırılarını sürdüğü Rakka‘ya yönelik bombardıman devam ediyor. 

Rakka sokakları YPG

ABD’ye bağlı İncirlik’ten kalkan savaş uçakları Rakka‘yı dün ve bugün defalarca bombaladı. Yapılan bombardımana dair görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, saldırıların “Rakka‘da ABD ve YPG ile IŞİD anlaştı” iddiaları sürerken gelmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Son iki haftadır kentte hiç bir ilerleme sağlamayan YPG, tabletle belirlediği koordinatları ABD subaylarına iletirken, ABD savaş uçakları bu noktaları bombalamaya devam ediyor. Yine Halabtoday‘ın haberine göre karadan topçu birliklerinin saldırıları da hava saldırılarıyla eş anlı olarak sürüyor. 

Bu arada YPG, ABD saldırıları sonrası bölgede ele geçirdiği alanlardan yeni görüntüler paylaştı. Görüntülerde, militanların, ABD’nin hibe ettiği zırhlı araçlarla Nur Mahallesi’nde ilerledikleri görülüyor.

Rakka son durum harita 15 Ekim 2017
Rakka son durum harita 15 Ekim 2017 

Son olarak Rakka’da IŞİD ile anlaşma sağlandığına dair iddialar devam ederken, halen bu iddialar doğrulanmış değil. Ciddi anlamda ABD ve YPG kaynaklı enformasyon kirliliğinin sürdüğü Rakka’da bu tür haberlerin kasıtlı olarak servis edilmiş olabileceği belirtiliyor.

Son olarak İran resmi haber ajansı FARS, batı medyasına dayandırdığı haberinde IŞİD’in çekileceğini iddia etti.

İlk kez 5 Kasım 2016’da ABD hava desteğiyle “Fırat’ın Gazabı” adıyla kırsalına yönelik saldırıların başladığı Rakka’da, kent merkezini hedef alan saldırılar da 6 Haziran 2016’da başlamıştı. Kent merkezini hedef alan saldırıların 9 Temmuz’dan bugüne süren değişimi Haberyirmi haritasında…. 

Rakka canlı harita: 9 Temmuz – 15 Ekim 2017 Rakka’daki değişim.

Suriye’de YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri’nin, ABD’nin desteğiyle askeri
operasyonlarını sürdürdüğü Rakka’nın kurtuluşunun “bugün ilan edilebileceği”
belirtildi.

Fars haber ajansı, kaynaklara dayanarak, “IŞİD terör örgütünün kalıntılarının Rakka’dan Dey ez Zor’a doğru çekilmeye başladığını” duyurdu. Ancak çekilme iddialarının yanında kente yönelik hava bombardımanı ve topçu birliklerinin saldırılarının sürmesi, bu iddiaların gerçekliğine gölge düşürüyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir