Rejim, Ebu Kemal’e saldırı başlattı: Son durum harita


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – Irak ordu güçlerinin Suriye sınırına yakın noktada bulunana Kaim‘e saldırı başlatması ardından, Suriye rejim güçleri de Irak sınırına yakın Ebu Kemal’e saldırı başlattı. 

Irak ordu güçlerinin saldırdığı Anbar’a bağlı Kaim Irak topraklarında yer alırken, onun sadece 4 kilometre batısında kalan Deyrizor’a bağlı Ebu Kemal de Suriye topraklarında yer alıyor.  
İki ordu unsurunun aynı bölgeye yönelik ortak saldırısında koordinasyon olup olmadığı bilinmiyor. 
Suriye rejim güçlerinin, Deyrizor‘un Irak sınırında kalan son bölgesi olarak bilinen Kaim’e yönelik saldırısının 68 kilometre batı hattında bulunan Baktal Hava Üssü’nden (T2) yürütüldüğü öğrenildi.
Topçu birlikleri ve hava unsurlarının kullanıldığı saldırılar kapsamında sivil ve IŞİD’in kullandığı mevzilerin tahrip olduğu bildirildi. 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, (SOHR) Ebu Kemal‘i hede alan saldırıların ilk saatlerinden itibaren iki taraftan ölenlerin sayınının 70’i bulduğunu duyurdu. 

Diğer taraftan rejim unsurları ve Şii militanların katıldığı saldırılarda özellikle İran üretimi ATGM’lerin kullanıldığı rapor ediliyor. Rejim güçlerinin, Ebu Kemal‘in 65 kilometre batısında T2 Üssü‘nün eteklerinde bulunduğu öğrenildi. 

Ebu Kemal, Irak Kaim’in Suriye tarafında bitişik sınır komşusu. 

Yine bugün Irak güçleri de Ebu Kemal’in hemen doğusunda Irak sınırları içinde kalan El Kaim’e yönelik bir saldırı başlatmıştı. Her iki bölge de IŞİD’in iki ülkede kalan son direniş hatlarından en önemlilerini oluşturuyor. HABERYİRMİ



İLGİLİ HABERLER

‘Son kale’ saldırı altında: Kaim son durum harita (26 Ekim 2017)

Deyr ez Zor son durum harita (24 Ekim 2017)

Casuslar içerde: Ebu Kemal böyle görüntülendi

Mayadin düştü: Deyrezor son durum harita (14 Ekim 2017)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir