Rejim kendi bölgesini vurdu: 30 ölü


SURİYE, Deyr ez Zor  – Rejim güçleri, Suriye’nin kuzeydoğusunda Fırat Nehri üzerinde yer alan Deyrizor şehrinde kendi kontrolünde bulunan noktaya hava saldırısı düzenledi. 
Saldırıda 30 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye rejimi askeri medyası saldırının uluslararası koalisyon tarafından yapıldığını iddia ederken, kısa süre sonra saldırının rejim uçaklarınca yapıldığı anlaşıldı.

Suriye askeri medyası Suriye’nin denetimi altında bulunan Deyrizor şehrinin Kusur mahallesine yapılan hava saldırısında 14 kişinin öldürüldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını yazdı. 

İHA’nın bildirdiğine göre bir başka kaynak muhtemelen bir Rus savaş savaş uçağının yanlışlıkla Deyrizor’u bombaladığını ve çoğu sivil 70 kadar kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olduğunu yazdı.


Tıbbi kaynaklar Deyrizor hastanelerine çoğu kadın ve çocuk en az 28 ceset ve 40 yaralının geldiğini açıkladı. Mahalli kaynaklar ise Suriye rejimine ait savaş uçaklarının yanlışlıkla Kusur mahallesinde Fetih Camisi civarını bombaladığını ve otuzdan fazla kişinin öldüğü onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Bombalama sonuncu binaların tahrip olduğu yaralılar için kan ihtiyacı olduğu belirtildi.
Kusur mahallesinin son birkaç yıldır Suriye rejiminin kontrolü altında bulunan Deyrizor’un en büyük mahallesi olduğu kaydedildi. Deyrizor’un yarıdan az bir kesimi IŞİD kontrolünde bulunuyor. Ajanslar/ HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir