Türkiye kuzey Irak’a girdi: 55 PKK’lı öldürüldü


IRAK, Dahuk (HABERYİRMİ) Türk birlikleri Türkiye güneydoğusundan Irak topraklarına girerek bazı alanlarda kontrolü sağladı. Türk Silahlı Kuvvetleri‘ne (TSK) bağlı ordu unsurları gece geç saatlerden itibaren Türkiye güneydoğusunda bulunan Hakkari Çukurca hatlarından, Irak’ın kuzeyinde Türkiye sınırında bulunan Kokazer Dağı alanlarına girdi. 

Kokozer Dağı / Dahuk / Irak

Irak kuzeyindeki Dahuk kentine bağlı sınır hattından 2.6 kilometre iç kesimlere kadar ilerleyen ordru unsurlarının buradaki alanlara Türk bayrağı diktiği öğrenildi. 

Ordu güçleri, bölgeden bazı fotoğrafları da sosyal medya hesapları üzerinden paylaşırken, fotoğraflardan birinde bölgeye dikilen Türk bayrağı görüldü. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre PKK’nın Türkiye’ye sızma alanları olarak kullanılan bölgede PKK ile sıcak çatışmalar yaşandığı da bildirildi.

Türk ordusunun girdiği bölge-Kokazer Daği alanları

Operasyon öncesi F-16 savaş uçaklarının onlarca sorti ile hava saldırısı düzenlediği belirtilen bölgede, hava indirme sonrası yaşanan çatışmalarla birlikte 55 militanın öldürüldüğü iddia edildi.

Kuzey Irak’taki Zap bölgesinde PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdüren Türk
askeri, PKK’nın Türkiye’ye sızma hattı olan Irak’taki Kokazer Dağı‘na bayrak dikmesi oldukça önemli…


9 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ…
Zira Türkiye, 2008’de yapılan Güneş Operasyonu‘ndan sonra ilk kez Kuzey Irak’taki Zap
bölgesine bu denli kararlı girebildi. Daha önceki tüm operasyonlarda ABD ve AB baskısı nedeniyle harekatlar ya yarım bırakıldı, ya da Kandil’e hiç gidilemedi. TSK, halen Kandil’e gidemiyorsa da 9 yıl sonra ortaya konan kararlılık “bir ilk olarak” değerlendirilebilir.
Bölgedeki operasyon 16 Ekim’den bu yana sürüyordu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir